Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 25. februarja 2022

22.02.2022

V nočeh na sredo in četrtek bosta zaradi vzdrževalnih del zaprti obe cevi predora Šentvid. V nočeh na četrtek in petek bosta popolni zapori štajerske avtoceste pri Mariboru zaradi rednega pregleda v predorih.

 

Štajerska avtocesta s tablo za izvoz na priključku Maribor vzhod

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

V nočeh s torka na sredo (22. in 23. februarja 2022) in s srede na četrtek (23. in 24. februarja) bo med 20. in 5. uro zaprt odsek avtoceste A2 med razcepom Koseze in priključkom Ljubljana Šentvid v obeh smereh vožnje zaradi nujnih vzdrževalnih del v predoru Šentvid (pregled gasilnih aparatov, požarnih sistemov in nadgradnje nadzorno-krmilnega sistema). Obvoz bo voden čez severno ljubljansko obvoznico H3 in Celovško cesto.

Štajerska in pomurska avtocesta

V noči s srede na četrtek (23. in 24. februarja 2022) bosta med 21. in 5. uro zaprti štajerska avtocesta A1 med Pesnico in priključkom Maribor center (Ptujska cesta) proti Ljubljani ter pomurska avtocesta A5 med Lenartom in razcepom Dragučova proti Mariboru. V noči s četrtka na petek (24. in 25. februarja 2022) pa bo med 21. in 5. uro zaprta štajerska avtocesta A1 med priključkom Maribor center (Ptujska cesta) in Pesnico proti Šentilju. Zapore bodo izvedene zaradi rednega pregleda v predorih Vodole in Malečnik. Obvoz bo voden čez hitro cesto skozi Maribor H2.

Primorska avtocesta

V torek in sredo, 22. in 23. februarja 2022, bo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Gabrk in Divačo proti Kopru zaprt vozni pas zaradi varovanja nujnih del preplastitve poškodovanega vozišča.

Gorenjska avtocesta

V torek in sredo, 22. in 23. februarja 2022, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke zaradi del na avstrijski strani predora potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v torek pretežno jasno, sprva bo po nekaterih nižinah megleno. Čez dan bo pihal veter severnih smeri, ki bo v severni Sloveniji okrepljen. Jutri bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo v notranjosti Slovenije občasno povečana oblačnost. Čez dan bo še pihal veter severnih smeri. V četrtek bo pretežno jasno z nekaj visoke koprenaste oblačnosti. Zapihal bo jugozahodni veter. V petek se bo od zahoda postopno pooblačilo. Popoldne se bodo začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo zvečer okrepile in razširile nad vso državo.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj