Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 8. aprila 2022

01.04.2022

Prihodnji teden bosta dve nočni zapori primorske avtoceste zaradi del v predoru Dekani, obvoz bo po vzporedni regionalni cesti. Začenja se projekt prenove prvega sklopa malih počivališč, ki bodo dobila poenoteno podobo ter kakovostnejšo ponudbo in oskrbo.

 

Slika počivališča z rekreacijskim prostorom

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Do 18. aprila 2022 bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) promet v vsako smer vožnje potekal po dveh zoženih pasovih zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti.

Do sredine avgusta 2022 bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti.

Primorska avtocesta

V noči na sredo (5. in 6. aprila 2022) in v noči na petek (7. in 8. aprila 2022) bosta med 21. in 5. uro popolni zapori primorske avtoceste A1 med priključkom Črni Kal in razcepom Sermin v obe smeri vožnje zaradi optimizacije požarnih algoritmov v predoru Dekani. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti Črni Kal–Rižana–Dekani–Sermin.

Do sredine aprila 2022 bo zaprto smerno vozišče primorske avtoceste A1 med razcepom Sermin in predorom Dekani proti Ljubljani zaradi sanacije dilatacije na viaduktu Bivje. Promet iz smeri Kopra proti Ljubljani je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno. Zaprta sta krak razcepa Sermin, ki vodi iz smeri Škofij proti Ljubljani, ter uvoz na priključku Luka Koper proti Ljubljani. Obvoz je čez priključek Bertoki.

Od ponedeljka, 4. aprila 2022, do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Štajerska avtocesta

Od ponedeljka, 4. aprila 2022, do konca septembra bosta na štajerski avtocesti A1 zaprti počivališči Polskava vzhod (v smeri proti Mariboru) in Zima sever (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Gorenjska avtocesta

V noči na petek (7. in 8. aprila 2022) med 20. in 5. uro bo zaradi pranja zaprta cev predora Šentvid iz smeri Kranja proti Ljubljani. Obvoz bo urejen po severni ljubljanski obvoznici in Celovški cesti.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

V sredo, 6. aprila 2022, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Pomurska avtocesta

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Dolenjska avtocesta

V noči na torek (4. in 5. aprila 2022) bo med 20. in 5. uro popolna zapora odseka dolenjske avtoceste med Šmarjem - Sapom in razcepom Malence proti Ljubljani zaradi pranja predorov Mali vrh in Debeli hrib. Obvoz bo urejen skozi Škofljico po Dolenjski cesti.

Od 4. do 6. aprila 2022 bo na dolenjski avtocesti A2 zaprto počivališče Dul zaradi sanacije asfaltnih površin na počivališču.

Od 6. do 9. aprila 2022 bo na dolenjski avtocesti A2 zaprto počivališče Starine sever (v smeri proti Ljubljani) zaradi sanacije asfaltnih površin na počivališču.

Do 15. aprila 2022 bo na počivališču Mokrice sever (v smeri proti Ljubljani) zaprt bencinski servis zaradi prenove.

Kraška avtocesta

Na kraški avtocesti A3 je pred mejnim prehodom Fernetiči na slovenski strani meje iz preventivnih razlogov zaprt vozni pas (možnost zastoja) zaradi povečanega obsega aktivnosti italijanskih državnih organov v zvezi s humanitarnim koridorjem in sprejemom potnikov iz Ukrajine.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto večinoma oblačno, nekaj sonca bo le na Primorskem. Občasno bodo še padavine, po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. V nedeljo bo pretežno oblačno. V Prekmurju in na Štajerskem bo pihal severni veter, na Primorskem dopoldne šibka burja. V ponedeljek bo delno jasno s hladnim jutrom.

V torek in sredo bo suho in precej sončno vreme. Predvsem v torek bo pihal okrepljen jugozahodnik. Topleje bo, najvišje dnevne temperature bodo po nižinah v torek okoli 15, v sredo pa že blizu 20 °C. Od četrtka bo prevladoval jugozahodnik, ki bo občasno prinesel več oblačnosti, možne bodo tudi manjše padavine.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj