Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 22. aprila 2022

15.04.2022

Opozarjamo na povečan promet vse do torka zaradi velikonočnih praznikov v večjem delu Evrope. Domačim uporabnikom se bodo na našem avtocestnem omrežju pridružili tuji vozniki.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

V soboto, 16. aprila 2022, se bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) spremenila delovna zapora zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti (obnovitvena dela bodo potekala do sredine julija), v času spreminjanja zapore bo promet potekal po enem pasu v vsako smer vožnje. Preusmeritev prometa je načrtovana v popoldanskih urah, in sicer bo do konca junija zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet pa bo preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Kosezam), kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, ločenih z začasno betonsko varnostno ograjo.

Do sredine avgusta 2022 bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti.

Primorska avtocesta

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Do konca aprila bo na primorski avtocesti zaprt bencinski servis na počivališču Lom vzhod (v smeri proti Ljubljani) zaradi namestitve novih črpalk. Zaradi del so možne občasne popolne zapore počivališča.

Štajerska avtocesta

Na mariborski vzhodni obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova proti Ljubljani je zaradi del zaprt prehitevalni pas. V času prometnih konic so možni zastoji.

V noči na sredo (19. in 20. aprila) med 19. in 5. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru promet potekal po enem pasu (zaprt bo vozni pas) zaradi elektrovzdrževalnih del v predorih Golo Rebro in Pletovarje.

V noči na četrtek (20. in 21. aprila) med 19. in 5. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani promet potekal po enem pasu (zaprt bo vozni pas) zaradi elektrovzdrževalnih del v predorih Golo Rebro in Pletovarje.

Gorenjska avtocesta

V noči na četrtek (20. in 21. aprila 2022) med 20. in 5. uro bo zaradi del v predoru Šentvid popolna zapora odseka avtoceste A2 Šentvid–Koseze, torej iz smeri Kranja proti Ljubljani in obratno. Obvoz bo urejen preko Celovške ceste in severne ljubljanske obvoznice H3. Zaprti bodo tudi uvoz s Celovške ceste v predor Šentvid iz smeri Medvod, uvoz s Podutiške ceste na avtocesto proti Kranju ter krak razcepa Koseze, ki s severne obvoznice H3 vodi proti predoru Šentvid oz. Gorenjski.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Pomurska avtocesta

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Do 28. aprila 2022 bo na kraški avtocesti A3 pred mejnim prehodom Fernetiči na slovenski strani meje iz preventivnih razlogov zaprt vozni pas (možnost zastoja) zaradi povečanega obsega aktivnosti italijanskih državnih organov v zvezi s humanitarnim koridorjem in sprejemom potnikov iz Ukrajine.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto na Primorskem precej jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh. V nedeljo in ponedeljek bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo predvsem v ponedeljek nekaj spremenljive oblačnosti. Razmeroma hladno bo in vetrovno.

V noči na torek kaže na rahle padavine, meja sneženja bo dokaj nizko. V torek čez dan se bo delno zjasnilo. V sredo bo precej jasno s svežim jutrom. Od četrtka naprej je napoved negotova. Verjetnost za padavine se nekoliko poveča, postopno bo tudi topleje.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj