Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 29. aprila 2022

22.04.2022

Zaradi prvomajskih praznikov in šolskih počitnic pričakujemo povečan promet. Konec tedna bo na štajerski avtocesti pred predorom Golo Rebro proti Mariboru promet potekal po enem pasu. V ponedeljek se na pomurski avtocesti začnejo elektromontažna dela med Lendavo in Pincami.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Do sredine julija bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) delovna zapora zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti. Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Kosezam), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, ločenih z začasno betonsko varnostno ograjo.

Do sredine avgusta 2022 bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti.

Štajerska avtocesta

V soboto in nedeljo, 23. in 24. aprila 2022, med 7. in 18. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru (pred predorom Golo Rebro) zaradi del zaprt prehitevalni pas.

Na mariborski vzhodni obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova je zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Šentilju), ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. V času prometnih konic so možni zastoji. V sredo, 4. maja 2022, se bo delovna zapora spremenila – zaprlo se bo smerno vozišče proti Ljubljani, ves promet pa bo preusmerjen na smerno vozišče proti Šentilju, kjer bo urejen po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom. Zapora bo trajala do konca julija 2022.

Pomurska avtocesta

V ponedeljek, 25. aprila 2022, ob 12. in 13. uri bosta na odseku pomurske avtoceste A5 med Lendavo in Pincami dve kratkotrajni (največ 30-minutni) popolni zapori obeh smernih vozišč avtoceste zaradi elektromontažnih del na mestu križanja avtoceste z daljnovodom. Do 7. maja 2022 bodo na isti lokaciji vsakodnevne zapore (v dnevnem času) voznih pasov v obeh smereh vožnje zaradi zaščite pri razvleku vodnikov daljnovoda.

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Primorska avtocesta

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Do konca aprila bo na primorski avtocesti zaprt bencinski servis na počivališču Lom vzhod (v smeri proti Ljubljani) zaradi namestitve novih črpalk. Zaradi del so možne občasne popolne zapore počivališča.

Gorenjska avtocesta

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Od ponedeljka, 25. aprila 2022, do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Do 28. aprila 2022 bo na kraški avtocesti A3 pred mejnim prehodom Fernetiči na slovenski strani meje iz preventivnih razlogov zaprt vozni pas (možnost zastoja) zaradi povečanega obsega aktivnosti italijanskih državnih organov v zvezi s humanitarnim koridorjem in sprejemom potnikov iz Ukrajine.

 

Koristne informacije

Izjema prevoza tovornih vozil nad 7,5 t

Zaradi izrednih razmer in s tem povečanega obsega dela v koprskem pristanišču bo 27. aprila 2022 izjemoma dovoljen promet tovornih vozil in skupnih vozil nad 7,5 tone, če se prevozi izvajajo zaradi pretovornih operacij in potekajo v koprsko pristanišče oziroma iz koprskega pristanišča.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo manjše krajevne padavine, v vzhodnih krajih bo večinoma suho. V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. V vzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno krajevne padavine, ki bodo močnejše v nedeljo zlasti na zahodu.

V torek in sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami, manj jih bo v sredo. Od četrtka naprej bo več sončnega vremena, padavine bodo malo verjetne, morda bodo posamezne popoldanske plohe.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj