Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 6. maja 2022

29.04.2022

Do konca prvomajskih praznikov pričakujemo povečan promet na slovenskih cestah. Proti slovenski in hrvaški obali ga bo največ danes in v soboto, v obratni smeri pa v nedeljo in ponedeljek. Neposredno pred prazniki in po njih bo tudi več tovornega prometa. V sredo se bo spremenila delovna zapora na vzhodni mariborski obvoznici med Pesnico in Dragučovo, ki bo s prilagajanjem pasov prometnim tokovom omogočila večjo pretočnost prometa.

 

Odsek vzhodne mariborske obvoznica med Pesnico in Dragučovo

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova je zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Šentilju), ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. V času prometnih konic so možni zastoji. V sredo, 4. maja 2022, se bo delovna zapora spremenila – zaprlo se bo smerno vozišče proti Ljubljani, ves promet pa bo preusmerjen na smerno vozišče proti Šentilju, kjer bo urejen po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom. Zapora bo trajala do konca julija 2022.

Ljubljanska obvoznica

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti.

Do sredine julija bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) delovna zapora zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti. Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Kosezam), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, ločenih z začasno betonsko varnostno ograjo.

Pomurska avtocesta

Od 3. maja 2022 do predvidoma 3. julija 2022 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto potekala obnova premostitvenih objektov Bučečovci in Mokoš, zaradi česar bo promet na območjih obeh objektov preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do 7. maja 2022 bodo na odseku pomurske avtoceste A5 med Lendavo in Pincami v dnevnem času zapore voznih pasov v obeh smereh vožnje zaradi elektromontažnih del na mestu križanja avtoceste z daljnovodom.

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Gorenjska avtocesta

V noči na sredo (3. in 4. maja 2022) med 20. do 5. bo promet na odseku gorenjske avtoceste A2 med Brezjem in Podtaborom potekal po enem pasu v vsako smer vožnje zaradi pranja predora Ljubno.

V sredo in četrtek, 4. in 5. maja 2022, bo promet na odsekih gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod proti Ljubljani ter med Benikom in Vodicami proti Ljubljani potekal po enem pasu.

V nočeh med 2. in 6. majem 2022 bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Podravska avtocesta

Od 3. maja 2022 do 3. junija 2022 bo na podravski avtocesti A4 na počivališču Podlehnik vzhod (v smeri proti Mariboru) zaprt bencinski servis.

Primorska avtocesta

Do petka, 6. maja 2022, bo na primorski avtocesti zaprt bencinski servis na počivališču Lom vzhod (v smeri proti Ljubljani) zaradi namestitve novih črpalk. Zaradi del so možne občasne popolne zapore počivališča.

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Na kraški avtocesti A3 pred mejnim prehodom Fernetiči je na slovenski strani meje iz preventivnih razlogov zaprt vozni pas (možnost zastoja) zaradi povečanega obsega aktivnosti italijanskih državnih organov v zvezi s humanitarnim koridorjem in sprejemom potnikov iz Ukrajine.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sončno, popoldne bo na zahodu nekaj visoke koprenaste oblačnosti. Od nedelje do četrtka bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Spremenljivo oblačno vreme z možnostjo popoldanskih krajevnih ploh se bo nadaljevalo do četrtka.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj