Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 13. maja 2022

06.05.2022

Med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obnova premostitvenih objektov Bučečovci in Mokoš. Na območjih obeh objektov je ves promet preusmerjen na eno od polovic avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

V soboto in nedeljo, 7. in 8. maja 2022, med 7. in 18. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med  bo v soboto in nedeljo, med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru (na viaduktu Škedenj med predoroma Pletovarje in Golo Rebro) promet potekal po enem prometnem pasu zaradi sanacije varnostne ograje.

V nedeljo, 8. maja 2022, med 7. in 18. uro bo na razcepu Slivnica (izvoz Maribor jug proti Mariboru) oviran promet zaradi menjave prometne signalizacije.

Do konca julija 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom.

Ljubljanska obvoznica

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti.

Do sredine julija bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) delovna zapora zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti. Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Kosezam), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, ločenih z začasno betonsko varnostno ograjo.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 3. julija 2022 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto potekala obnova premostitvenih objektov Bučečovci in Mokoš, zaradi česar bo promet na območjih obeh objektov preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do 7. maja 2022 bodo na odseku pomurske avtoceste A5 med Lendavo in Pincami v dnevnem času zapore voznih pasov v obeh smereh vožnje zaradi elektromontažnih del na mestu križanja avtoceste z daljnovodom.

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Primorska avtocesta

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Primorska avtocesta, Vipavska hitra cesta, Istrska hitra cesta, Obalna hitra cesta

Od 9. do 12. maja 2022 bodo potekala vzdrževalna dela v primorskih predorih (pranje sten in vozišča):

  • v predorih Dekani in Kastelec na primorski avtocesti A1,
  • v predoru Tabor na vipavski hitri cesti H4,
  • v predoru Škofije na istrski hitri cesti H5 in
  • v predoru Markovec na obalni hitri cesti H6.

Promet skozi predore bo v času del potekal po enem pasu v vsako smer vožnje.

Gorenjska avtocesta

V začetku prihodnjega tedna se bodo na ploščadi pred predorom Karavanke izvajala dela za vzpostavitev nadzorne točke (sanacija vozišča, postavitev betonskih varnostnih ograj), ki pa ne bodo bistveno vplivala na pretočnost prometa, ki je že sedaj umirjen in voden po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Na kraški avtocesti A3 pred mejnim prehodom Fernetiči je na slovenski strani meje iz preventivnih razlogov zaprt vozni pas (možnost zastoja) zaradi povečanega obsega aktivnosti italijanskih državnih organov v zvezi s humanitarnim koridorjem in sprejemom potnikov iz Ukrajine.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, popoldne lahko tudi kakšna nevihta. V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo oblačno, še bodo nastajale posamezne plohe in nevihte.

V torek bo predvsem v hribovitem svetu še lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. Od srede do petka kaže na sončno, suho in zelo toplo vreme s temperaturami nad 25 °C.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj