Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 20. maja 2022

13.05.2022

Od petka zvečer do ponedeljka zjutraj bo zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani. Od 16. maja do 24. junija bo na primorski avtocesti proti Ljubljani zaprt izvoz Vrhnika.

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Od petka, 13. maja 2022, od 21. ure do ponedeljka, 16. maja 2022, do 5. ure bo zaprta štajerska avtocesta A1 med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani zaradi intervencijske sanacije posedene talne plošče v predoru in rednih vzdrževalnih del. Zaprti bodo tudi uvoz na priključku Vransko proti Ljubljani, uvoz in izvoz na priključku Trojane proti Ljubljani, uvoz na priključku Trojane proti Mariboru ter izvoz na priključku Blagovica proti Ljubljani. Obvoz bo po vzporedni državni cesti. Izredni prevozi skozi popolno zaporo ne bodo mogoči.

Do konca julija 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom.

Primorska avtocesta

Od ponedeljka, 16. maja 2022, do 24. junija 2022 bo na avtocesti A1 proti Ljubljani zaprt izvoz Vrhnika zaradi ureditve južnega dela obvoznice Vrhnika (naročnik del je Direkcija RS za infrastrukturo). Obvoz bo urejen prek priključka Logatec.

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Ljubljanska obvoznica

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti.

Do sredine julija bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) delovna zapora zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti. Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Kosezam), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, ločenih z začasno betonsko varnostno ograjo.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 3. julija 2022 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto potekala obnova premostitvenih objektov Bučečovci in Mokoš, zaradi česar bo promet na območjih obeh objektov preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Gorenjska avtocesta

V nočeh s ponedeljka na torek (16. in 17. maj 2022) in s torka na sredo (17. in 18. maj 2022) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. Med 23. in 24. uro ter med 1.30 in 3. uro bo popolna zapora v obeh smereh vožnje. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Od sobote, 14. maja 2022 do srede, 18. maja 2022, bo zaprta regionalna cesta Brnik–Vodice–Šmartno zaradi obnove vozišča. Obvoz bo po gorenjski avtocesti A2, kjer bo v času del med priključkoma Vodice in Šmartno v obeh smereh dovoljena vožnja brez e-vinjete.

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek dopoldne sončno, popoldne pa v notranjosti spremenljivo oblačno. Na severu se bodo popoldne začele pojavljati plohe in nevihte, nekatere tudi močnejše, ki se bodo postopno pomikale proti jugu, a zahodne Slovenije večinoma ne bodo dosegle. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 °C.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo plohe in nevihte. V nedeljo in ponedeljek bo sončno, v nedeljo zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bodo predvsem v hribih nastale posamezne plohe ali kakšna nevihta.

V torek in sredo dopoldne bo sončno, popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte v notranjosti Slovenije, dnevne temperature bodo malenkost nižje kot v ponedeljek. Od četrtka do sobote bo vreme stabilno in postopno spet topleje.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj