Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 3. junija 2022

27.05.2022

Prihodnji teden bo na primorski avtocesti potekalo barvanje talnih obeležb z vročo plastiko. Kolikor bo mogoče, se bodo dela prilagajala prometnim tokovom.

 

Viadukt Črni Kal

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Do konca julija 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom.

Dolenjska avtocesta

V ponedeljek, 30. maja 2022, predvidoma ob 23. uri bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem polurna popolna zapora avtoceste v obe smeri vožnja zaradi postavitve nadzornega portala. Obvoza ne bo.

Do 22. junija 2022 bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med razcepom Malence in Šmarjem - Sapom proti Novemu mestu v razdalji približno 300 m zaprt odstavni pas zaradi sanacije geotehničnih sider na opornem zidu Sela. V območju delovne zapore je hitrost omejena na 80 km/h.

Od torka, 31. maja 2022, do predvidoma 17. junija 2022 bo zaprt bencinski servis na počivališču Čatež jug (v smeri proti Obrežju), prodajalna bencinskega servisa in restavracija bosta ostali odprti.

Primorska avtocesta

Od 30. maja in 3. junija 2022 bo na primorski avtocesti A1 med Brezovico in Senožečami potekalo barvanje talnih obeležb z vročo plastiko, zaradi česar bo oviran promet.

V sredo, 1. junija 2022, med 18. in 24. uro bo na odseku primorske avtoceste med Razdrtim in Senožečami proti Kopru (na viaduktu Goli vrh) promet potekal le po enem pasu zaradi servisiranja sistema avtomatskega soljenja na viaduktu.

V četrtek, 2. junija 2022, med 18. in 24. uro bo na odseku primorske avtoceste med Razdrtim in Senožečami proti Ljubljani (na viaduktu Goli vrh) promet potekal le po enem pasu zaradi servisiranja sistema avtomatskega soljenja na viaduktu.

Do 24. junija 2022 bo na primorski avtocesti A1 zaprt izvoz na priključku Vrhnika proti Ljubljani zaradi ureditve južnega dela obvoznice Vrhnika (naročnik del je Direkcija RS za infrastrukturo). Obvoz je urejen čez priključek Logatec.

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Ljubljanska obvoznica

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti.

Do sredine julija bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) delovna zapora zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti. Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Kosezam), ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Šiški), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, ločenih z začasno betonsko varnostno ograjo.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 3. julija 2022 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto potekala obnova premostitvenih objektov Bučečovci in Mokoš, zaradi česar bo promet na območjih obeh objektov preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Gorenjska avtocesta

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto oblačno, občasno bo deževalo, pihal bo vzhodni veter. Na Primorskem bodo predvsem posamezne plohe in nevihte, pihala bo burja, ki se bo popoldne krepila. V nedeljo bo oblačno, padavine bodo do večera večinoma ponehale. Veter bo slabel.

V ponedeljek bo večinoma sončno, popoldne bodo v notranjosti možne posamezne plohe. Nekoliko topleje bo. V naslednjih dneh se bo hitro segrelo, temperature bodo v drugi polovici tedna tudi nad 30 stopinj.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj