Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 10. junija 2022

03.06.2022

Do nedelje zjutraj bo na priključku Vrhnika zaprt uvoz na avtocesto proti Ljubljani. Zapora je potrebna zaradi ureditve južne obvoznice Vrhnika, naročnik del je Direkcija RS za infrastrukturo.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od petka, 3. junija 2022, od 15.30 ure do nedelje, 5. junija 2022, do 7. ure bo na primorski avtocesti A1 zaprt uvoz na avtocesto na priključku Vrhnika proti Ljubljani zaradi ureditve južnega dela obvoznice Vrhnika (naročnik del je Direkcija RS za infrastrukturo). Do 24. junija 2022 bo sicer na tem priključku zaprt tudi izvoz iz smeri Kopra. Obvoz je urejen čez priključek Logatec.

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Štajerska avtocesta

Do konca julija 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom.

Ljubljanska obvoznica

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti.

Do sredine julija bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) delovna zapora zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti. Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Kosezam), ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Šiški), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, ločenih z začasno betonsko varnostno ograjo.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 3. julija 2022 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto potekala obnova premostitvenih objektov Bučečovci in Mokoš, zaradi česar bo promet na območjih obeh objektov preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Gorenjska avtocesta

V noči na sredo (7. in 8. junija 2022) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Dolenjska avtocesta

Do 22. junija 2022 bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med razcepom Malence in Šmarjem - Sapom proti Novemu mestu v razdalji približno 300 m zaprt odstavni pas zaradi sanacije geotehničnih sider na opornem zidu Sela. V območju delovne zapore je hitrost omejena na 80 km/h.

Do 17. junija 2022 bo zaprt bencinski servis na počivališču Čatež jug (v smeri proti Obrežju), prodajalna bencinskega servisa in restavracija bosta ostali odprti.

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno jasno. Verjetnost za nastanek kakšne vročinske nevihte bo majhna. V nedeljo bo sončno in vroče. Zvečer in v noči na ponedeljek se bodo pojavljale krajevne nevihte. V ponedeljek bo sprva oblačno, padavine bodo dopoldne od zahoda ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo. Nekoliko manj vroče bo.

V torek bo dopoldne še razmeroma sončno, popoldne pa se bodo že začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na sredo. V sredo kaže na nestanovitno vreme z občasnimi padavinami. Nekoliko se bo osvežilo. Od četrtka naprej bo predvidoma povečini sončno in postopno spet bolj vroče. Verjetnost popoldanskih neviht bo dokaj majhna.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj