Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 17. junija 2022

10.06.2022

Zaradi kolesarske prireditve Maraton Franja bo v soboto med 8. in 8.30 uro zaprt priključek Brezovica, v nedeljo med 11.30 in 17. uro pa priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) in Vodice. V soboto bo promet med Zadobrovo in Sneberjami proti Domžalam zaradi sanacije vozišča potekal le po enem pasu, pričakovani so zastoji.

 

Vodice

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

V soboto, 11. junija 2022, bo na odseku štajerske avtoceste A1 med razcepom Zadobrova in priključkom Ljubljana Sneberje proti Domžalam promet potekal po enem pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del na vozišču (popravilo udarnih jam, posedkov in mrežastih razpok).

Do konca julija 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom.

Do 24. junija 2022 bo na štajerski avtocesti A1 na počivališču Lukovica jug (v smeri proti Mariboru) zaprt bencinski servis zaradi vgradnje novih agregatov.

Ljubljanska obvoznica

V nedeljo, 12. junija 2022, med 11.30 in 17. uro bo na severni ljubljanski obvoznici H3 zaprt priključek Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) zaradi kolesarske prireditve Maraton Franja.

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti.

Do sredine julija bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) delovna zapora zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti. Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Kosezam), ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Šiški), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, ločenih z začasno betonsko varnostno ograjo.

Gorenjska avtocesta

V nedeljo, 12. junija 2022, med 11.30 in 17. uro bo na gorenjski avtocesti A2 zaprt priključek Vodice zaradi kolesarske prireditve Maraton Franja.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Primorska avtocesta

V soboto, 11. junija 2022, med 8. in 8.30 uro bo na primorski avtocesti A1 zaprt priključek Brezovica zaradi kolesarske prireditve Maraton Franja.

Do 24. junija 2022 bo na primorski avtocesti A1 na priključku Vrhnika zaprt izvoz iz smeri Kopra zaradi ureditve južnega dela obvoznice Vrhnika (naročnik del je Direkcija RS za infrastrukturo). Obvoz je urejen čez priključek Logatec.

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 3. julija 2022 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto potekala obnova premostitvenih objektov Bučečovci in Mokoš, zaradi česar bo promet na območjih obeh objektov preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Dolenjska avtocesta

Do 22. junija 2022 bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med razcepom Malence in Šmarjem - Sapom proti Novemu mestu v razdalji približno 300 m zaprt odstavni pas zaradi sanacije geotehničnih sider na opornem zidu Sela. V območju delovne zapore je hitrost omejena na 80 km/h.

Do 17. junija 2022 bo zaprt bencinski servis na počivališču Čatež jug (v smeri proti Obrežju), prodajalna bencinskega servisa in restavracija bosta ostali odprti.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno jasno, čez dan bo na nebu nekaj plitve kopaste oblačnosti. V nedeljo bo pretežno jasno. V ponedeljek bo sončno, popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne plohe in nevihte.

Od torka bo prevladovalo sončno in suho vreme. Predvsem v alpskem svetu niso izključene krajevne plohe in nevihte, drugje pa bo verjetnost za padavine majhna. Ta se nekoliko poveča le v četrtek. Vse bolj bo tudi toplo.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj