Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 24. junija 2022

17.06.2022

Obnova na pomurski avtocesti med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto bo končana 12 dni pred rokom (delovna zapora bo odstranjena najpozneje 21. junija 2022 popoldne). Prihodnjo sredo in četrtek bo oviran promet na gorenjski avtocesti med Brodom in Šmartnim proti Kranju zaradi intervencijskega popravila signalizacije.

 

Odsek gorenjske avtoceste A2 med Brodom in Šmartnim

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

V sredo in četrtek, 22. in 23. junija 2022, bo oviran promet med priključkoma Ljubljana Brod in Ljubljana Šmartno proti Kranju zaradi intervencijskega popravila signalizacije. V sredo od 8.30 ure bo zaprt odstavni pas in po 15. uri še vozni pas. V času prometnih konic so možni zastoji. V četrtek po 9.30 uri bo zaprt odstavni pas in promet bo omejen na 80 km/h.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Primorska avtocesta

V noči na sredo (21. in 22. junija 2022) ter v noči na četrtek (22. in 23. junija 2022) med 21. in 5. uro bo promet na odseku primorske avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru potekal le po enem pasu zaradi obnove žlebičenja.

Do 24. junija 2022 bo na primorski avtocesti A1 na priključku Vrhnika zaprt izvoz iz smeri Kopra zaradi ureditve južnega dela obvoznice Vrhnika (naročnik del je Direkcija RS za infrastrukturo). Obvoz je urejen čez priključek Logatec.

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Štajerska avtocesta

Do konca julija 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom.

Do 24. junija 2022 bo na štajerski avtocesti A1 na počivališču Lukovica jug (v smeri proti Mariboru) zaprt bencinski servis zaradi vgradnje novih agregatov.

Ljubljanska obvoznica

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti.

Do sredine julija bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) delovna zapora zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti. Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Kosezam), ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Šiški), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, ločenih z začasno betonsko varnostno ograjo.

Pomurska avtocesta

Do 21. junija 2022 popoldne bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto potekala obnova premostitvenih objektov Bučečovci in Mokoš, zaradi česar bo promet na območjih obeh objektov preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Dolenjska avtocesta

Do 22. junija 2022 bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med razcepom Malence in Šmarjem - Sapom proti Novemu mestu v razdalji približno 300 m zaprt odstavni pas zaradi sanacije geotehničnih sider na opornem zidu Sela. V območju delovne zapore je hitrost omejena na 80 km/h.

Kraška avtocesta

Od 23. junija do 28. junija 2022 bo na kraški avtocesti A3 zaprt priključek Fernetiči proti Italiji zaradi preplastitve vozišča na območju priključka, obvoz bo urejen čez priključek Sežana zahod.

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Istrska hitra cesta

V noči s torka na sredo (21. in 22. junija 2022) bo med polnočjo in 0.30 uro polurna popolna zapora istrske hitre ceste H5 med razcepom Sermin in Bertoki proti Kopru ter med Koprom in Bertoki proti Ljubljani, zaprta bosta tudi uvoz na priključku Bertoki proti Kopru ter uvoz na priključku Koper center (Slavček) proti Ljubljani.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sončno. V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in vsak dan nekoliko bolj vroče.

V prvi polovici naslednjega tedna kaže na sončno in iz dneva v dan bolj vroče poletno vreme. Postopno se bo povečala možnost nastanka vročinskih neviht.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj