Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 1. julija 2022

24.06.2022

Vse do ponedeljka bo močno povečan promet proti Primorski in mejnim prehodom s Hrvaško, v soboto in nedeljo bo povečan promet tudi v obratni smeri. Voznike pozivamo, naj vozijo s primerno varnostno razdaljo in v zastoju oblikujejo reševalni pas.

 

Viadukt Črni Kal

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti.

Do sredine julija bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) delovna zapora zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti. Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Kosezam), ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Šiški), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, ločenih z začasno betonsko varnostno ograjo.

Štajerska avtocesta

Do konca julija 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom.

Gorenjska avtocesta

Od 28. junija do 1. julija 2022 bo na gorenjski avtocesti A2 dnevno med 4. in 10. uro postavljena premična zapora prehitevalnega pasu med priključkoma Vodice in Naklo proti Jesenicam, in sicer zaradi košnje srednjega pasu, ki ločuje smerni vozišči avtoceste.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Primorska avtocesta

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Od 23. junija do 28. junija 2022 bo na kraški avtocesti A3 zaprt priključek Fernetiči proti Italiji zaradi preplastitve vozišča na območju priključka, obvoz bo urejen čez priključek Sežana zahod.

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

Pomurska avtocesta

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne nevihte. V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in vse bolj vroče. Tudi v nadaljevanju prihodnjega tedna bo prevladovalo sončno in vroče poletno vreme. Verjetnost vročinskih neviht bo razmeroma majhna.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj