Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 8. julija 2022

01.07.2022

V juliju pričakujemo močno povečan promet iz smeri Avstrije proti Primorski in mejnim prehodom s Hrvaško. Povečan promet pričakujemo tudi v obratni smeri, predvsem ob koncih tedna. Voznikom svetujemo, da pred odhodom preverijo stanje na cestah ter se na pot odpravijo spočiti, z veliko mero strpnosti in dovolj osvežilne brezalkoholne pijače. Od ponedeljka popoldne bo na severni ljubljanski obvoznici H3 zaprt izvoz Nove Jarše (Šmartinska cesta) iz smeri Zadobrove (Štajerske). 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti. V ponedeljek, 4. julija 2022, bo po popoldanski prometni konici vzpostavljena popolna zapora izvoza Nove Jarše iz smeri Zadobrove proti Kosezam. V času zapore do konca avgusta bo promet preusmerjen na sosednje priključke (Zaloška, Ind. cona Moste in rondo Tomačevo).

Na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) je delovna zapora zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti odstranjena. Od petka, 1. julija 2022, bosta zaprta izvoza s hitre ceste na Podutiško cesto iz smeri Celovške ceste in Kosez zaradi asfaltiranja na nadvozu nad avtocesto.

Štajerska avtocesta

Do konca julija 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom.

Gorenjska avtocesta

V noči na sredo (5. in 6. julija 2022) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Primorska avtocesta

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

Pomurska avtocesta

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno jasno, zjutraj bo v osrednji Sloveniji nekaj nizke oblačnosti. V nedeljo in ponedeljek bo sončno in spet bolj vroče. V ponedeljek in torek bo še povečini sončno in vroče, v torek popoldne in zvečer se bodo pojavljale vročinske nevihte. V sredo bo ob prehodu hladne fronte predvidoma nekaj dežja, tudi v četrtek bodo še možne plohe. V petek in soboto bo verjetnost za padavine manjša. Osvežilo se bo.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj