Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 15. julija 2022

08.07.2022

Med torkovim neurjem je vdor vode iz meteornega kanala poškodoval cestišče severne ljubljanske obvoznice pri priključku Celovška cesta. Po preučitvi stanja smo sprejeli odločitev za obsežnejšo sanacijo, katere namen je zagotoviti, da do tovrstnih pojavov ne bo več prihajalo. Zato bomo že danes ponoči preusmerili promet na sosednje smerno vozišče, kjer bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje (več informacij).

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

V noči na soboto (8. in 9. julija 2022) bo na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med priključkoma Ljubljana sever (Celovška cesta) in Industrijska cona Šiška ves promet v razdalji 300 m preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Preusmeritev je potrebna zaradi obsežnejše sanacije vozišča, poškodovanega med neurjem, ki se bo začela sredi prihodnjega tedna (več informacij). Na območju zapore je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi, do konca avgusta pa izvoz iz smeri Zadobrove proti Kosezam. Obvoz je čez sosednje priključke (Zaloška cesta, Ind. cona Moste in krožišče Tomačevo). Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Zapore so potrebne zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti.

Do 20. julija 2022 bosta na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Ljubljana Podutik Koseze zaprta izvoza s hitre ceste na Podutiško cesto iz smeri razcepa Koseze in Bežigrada zaradi asfaltiranja na nadvozu nad avtocesto.

Primorska avtocesta

V ponedeljek, 11. julija 2022, med 20. in 22. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno v obeh smereh promet potekal po enem pasu zaradi popravila poškodovanih odbojnih ograj.

V noči s ponedeljka na torek (11. in 12. julija 2022) med 22. ure in 1. uro bo zaprto počivališče Lom zahod (v smeri proti Kopru), med 1. in 4. uro pa počivališče Lom vzhod (v smeri proti Ljubljani), zaradi montaže prikazovalnikov bencinskega servisa in jeklenih varnostnih ograj na počivališčnih uvozih.

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Štajerska avtocesta

Od petka, 8. julija 2022, do ponedeljka, 11. julija 2022, bo v nočnem času med 22. in 5. uro zaprt uvoz na priključku Krtina proti Ljubljani, v razdalji 500 m bosta zaprta tudi vozni in pospeševalni pas avtoceste v tej smeri. Zapora je potrebna zaradi intervencijskih vzdrževalnih del.

Do konca julija 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom.

Gorenjska avtocesta

Od 11. julija 2022 do 31. avgusta 2022 bo oviran promet na priključku Vodice proti Kranju (uvoz in izvoz v tej smeri). V tem času se bo zvrstilo več popolnih zapor priključka Vodice proti Kranju ob koncih tedna (od petka od 20. ure do ponedeljka do 4. ure) zaradi del v sklopu izgradnje obvoznice Vodice.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo proti Murski Soboti je v razdalji 200 m zaprt vozni pas zaradi sanacije vozišča. V območju delovne zapore je hitrost omejena na 80 km/h.

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo. V nedeljo bo na Primorskem povečini sončno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe. V ponedeljek bo suho vreme.

V nadaljevanju prihodnjega tedna bo prevladovalo pretežno jasno vreme, predvsem v torek in petek bo občasno več oblačnosti. Verjetnost za padavine bo zelo majhna.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj