Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 29. julija 2022

22.07.2022

Na Obali ter med Vrtojbo in Vogrskim je lahko prisoten dim zaradi požarov na Krasu. Na cestah je občasno povečano število gasilskih vozil. Voznike pozivamo, da jim omogočijo čim lažji prehod.

 

Vipavska hitra cesta

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Do konca avgusta bo na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med priključkoma Ljubljana sever (Celovška cesta) in Ljubljana Industrijska cona Šiška ves promet v razdalji 300 m preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer bo urejen po dveh pasovih v vsako smer vožnje. Preusmeritev je potrebna zaradi sanacije vozišča, poškodovanega med neurjem. Na območju delovne zapore je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi, do konca avgusta pa izvoz iz smeri Zadobrove proti Kosezam. Obvoz je čez sosednje priključke (Zaloška cesta, Ind. cona Moste in krožišče Tomačevo). Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Zapore so potrebne zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti.

Do 27. julija 2022 bosta na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Ljubljana Podutik Koseze zaprta izvoza s hitre ceste na Podutiško cesto iz smeri razcepa Koseze in iz smeri Bežigrada zaradi asfaltiranja na nadvozu nad avtocesto.

Štajerska avtocesta

Do konca julija 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom.

Do sredine avgusta bo na bivši hitri cesti skozi Maribor (regionalni cesti R2-430) popolna zapora na nadvozu Melje v obe smeri vožnje. Obvoz je čez priključek Maribor center, izredni prevozi na tem odseku niso mogoči.

Gorenjska avtocesta

Do 31. avgusta 2022 bo oviran promet na priključku Vodice proti Kranju (uvoz in izvoz v tej smeri). V tem času bo več popolnih zapor priključka Vodice proti Kranju ob koncih tedna (od petka od 20. ure do ponedeljka do 4. ure) zaradi del v sklopu izgradnje obvoznice Vodice.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Primorska avtocesta

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Pomurska avtocesta

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sončno, čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Pozno popoldne in zvečer bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. V nedeljo bo večinoma sončno in v notranjosti države malo manj vroče, predvsem na severu Slovenije bodo možne posamezne plohe in nevihte.

V ponedeljek bo pretežno jasno in spet bolj vroče. V torek pa se bodo padavine predvidoma razširile nad večji del Slovenije, vmes bodo tudi nevihte. Osvežilo se bo. V nadaljevanju tedna kaže na spremenljivo vreme s povečano verjetnostjo za krajevne nevihte. Vročina bo nekoliko manj izrazita.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj