Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 5. avgusta 2022

29.07.2022

Začenja se napovedana celostna obnova severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Največjo gostoto prometa proti slovenski in hrvaški obali pričakujemo od sobote do ponedeljka, v obratni smeri pa v petek in soboto. Najbolj obremenjene bodo primorska avtocesta ter zahodna in južna ljubljanska obvoznica.

 

Severna ljubljanska obvoznica med Zadobrovo in Novimi Jaršami

Severna ljubljanska obvoznica med Zadobrovo in Novimi Jaršami

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

V soboto, 30. julija 2022, bodo stekla pripravljalna dela za celostno obnovo severne ljubljanske obvoznice H3 med Zadobrovo in Novimi Jaršami. Do predvidoma petka, 5. avgusta 2022, bo oviran promet na območju razcepa Zadobrova. Sledi naslednja faza del, ki bo trajala predvidoma do sredine septembra, ko bo promet proti Zadobrovi potekal po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu. V naslednjih fazah obnove bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi, do konca avgusta pa izvoz iz smeri Zadobrove proti Kosezam. Obvoz je čez sosednje priključke (Zaloška cesta, Ind. cona Moste in krožišče Tomačevo). Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Zapore so potrebne zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti.

Na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med priključkoma Ljubljana sever (Celovška cesta) in Ljubljana Industrijska cona Šiška poteka sanacija vozišča, poškodovanega med neurjem, ki bo trajala do konca avgusta. Ves promet v razdalji 300 m je preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Od nedelje, 31. julija 2022, do nedelje, 7. avgusta 2022, bo sledila druga faza del, ko bosta zaprta oba prehitevalna pasova, promet pa bo še vedno potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na območju delovne zapore je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Štajerska avtocesta

Do konca septembra 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom.

Gorenjska avtocesta

V sredo, 3. avgusta 2022, med 7.30 in 19. uro bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod proti Ljubljani potekal po enem pasu zaradi menjave v prometni nesreči poškodovane varnostne ograje.

V četrtek, 4. avgusta, med 6.30 in 23. uro bo na odsekih gorenjske avtoceste A2 med počivališčem Lipce in galerijo Moste proti Ljubljani ter med priključkom Jesenice vzhod in počivališčem Jesenice proti Karavankam promet potekal po enem pasu.

Do 31. avgusta 2022 bo oviran promet na priključku Vodice proti Kranju (uvoz in izvoz v tej smeri). V tem času bo več popolnih zapor priključka Vodice proti Kranju ob koncih tedna (od petka od 20. ure do ponedeljka do 4. ure) zaradi del v sklopu izgradnje obvoznice Vodice.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Primorska avtocesta

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Pomurska avtocesta

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva oblačno in deževno, dopoldne pa bo dež od zahoda oslabel in ponehal. Prehodno bo zapihal severni veter. Popoldne se bo razjasnilo, nastane lahko še kakšna kratkotrajna ploha.

V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno, a brez izrazite vročine. Nekaj več oblačnosti bo občasno na vzhodu, kjer bo v nedeljo še pihal severni veter. Od torka do četrtka kaže na sončno in postopno spet bolj vroče vreme.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj