Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 12. avgusta 2022

05.08.2022

Od petka do ponedeljka popoldne pričakujemo močno povečan promet proti slovenski in hrvaški obali ter v obratni smeri. Najbolj obremenjeni bodo primorska avtocesta, zahodna in južna ljubljanska obvoznica ter mejni prehodi s Hrvaško in Avstrijo.

 

Sončnica na avtocesti

Fotografija: Tjaša Kovač

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Predvidoma do sredine septembra bo promet proti Zadobrovi potekal po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu. V naslednjih fazah obnove bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi, do konca avgusta pa izvoz iz smeri Zadobrove proti Kosezam. Obvoz je čez sosednje priključke (Zaloška cesta, Ind. cona Moste in krožišče Tomačevo). Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Zapore so potrebne zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti.

Od 8. do 18. avgusta 2022 bosta na priključku Ljubljana Podutik Koseze zaprta oba izvoza s severne ljubljanske obvoznice H3 na Podutiško cesto zaradi izvedbe dilatacij v sklopu obnove podutiškega nadvoza. Obvoz bo v smeri Šiške čez priključek Vodnikova cesta, v smeri Kosez pa čez priključek Celovška cesta.

Na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med priključkoma Ljubljana sever (Celovška cesta) in Ljubljana Industrijska cona Šiška poteka sanacija vozišča, poškodovanega med neurjem, ki bo trajala do konca avgusta. V razdalji 300 m sta zaprta oba prehitevalna pasova, promet pa je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na območju delovne zapore je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Štajerska avtocesta

V petek, 5. avgusta 2022, od 20. ure do zaključka del bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani v predoru Golo Rebro promet potekal le po enem pasu zaradi popravila poškodbe po nezgodi in napake po udaru strele.

Do konca septembra 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova zaradi gradnje železniškega viadukta zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom.

Gorenjska avtocesta

V noči na sredo (9. in 10. avgusta 2022) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Do 31. avgusta 2022 bo oviran promet na priključku Vodice proti Kranju (uvoz in izvoz v tej smeri). V tem času bo več popolnih zapor priključka Vodice proti Kranju ob koncih tedna (od petka od 20. ure do ponedeljka do 4. ure) zaradi del v sklopu izgradnje obvoznice Vodice.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Primorska avtocesta

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Pomurska avtocesta

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO se bo v soboto oblačnost od severa povečala. Predvsem popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte, kakšna pa lahko na severu nastane že dopoldne. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem povečini šibka burja.

V nedeljo bo delno jasno. Na Primorskem bo ob burji še vroče, drugod bo vročina popustila. V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno in povečini suho, pihala bo burja. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami. V nadaljevanju tedna bo prevladovalo suho vreme.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj