Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 19. avgusta 2022

12.08.2022

Pred nami je še en prometno močno obremenjen konec tedna na vrhuncu turistične sezone. Do torka bo izrazito povečan promet proti slovenski in hrvaški obali ter v obratni smeri. V ponedeljek zvečer in v torek podnevi pričakujemo zastoje pred mejnima prehodoma Karavanke in Šentilj proti Avstriji, ob daljšem trajanju zastojev so možne zapore predorov Šentvid in Karavanke.

 

Štorklji ob avtocesti

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

V torek, 16. avgusta 2022, med 11. in 12. uro bosta v kraku razcepa Zadobrova, ki iz štajerske avtoceste A1 vodi na severno ljubljansko obvoznico H3, zaprta odstavni in vozni pas. Opolnoči (v noči na sredo) se bo isti krak zaprl za promet, čemur bo v sredo med 0.45 in 1.15 uro sledila še popolna zapora kraka, ki iz vzhodne ljubljanske obvoznice A1 vodi na severno ljubljansko obvoznico H3. Zapore so potrebne zaradi prestavitve portala za elektronsko cestninjenje težkih vozil.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Predvidoma do sredine septembra bo promet proti Zadobrovi potekal po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu. V naslednjih fazah obnove bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Do sredine avgusta bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi, do konca avgusta pa izvoz iz smeri Zadobrove proti Kosezam. Obvoz je čez sosednje priključke (Zaloška cesta, Ind. cona Moste in krožišče Tomačevo). Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Zapore so potrebne zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti.

Do 18. avgusta 2022 bosta na priključku Ljubljana Podutik Koseze zaprta oba izvoza s severne ljubljanske obvoznice H3 na Podutiško cesto zaradi izvedbe dilatacij v sklopu obnove podutiškega nadvoza. Obvoz bo v smeri Šiške čez priključek Vodnikova cesta, v smeri Kosez pa čez priključek Celovška cesta.

Na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med priključkoma Ljubljana sever (Celovška cesta) in Ljubljana Industrijska cona Šiška poteka sanacija vozišča, poškodovanega med neurjem, ki bo trajala do konca avgusta. V petek zvečer in noči na soboto (12. in 13. avgusta 2022) bo ves promet preusmerjen na polovico hitre ceste (smerno vozišče proti Bežigradu), kjer bo v razdalji 300 m urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Do konca obnove bo zaprt uvoz na priključku Industrijska cona Šiška (Litostroj). Na območju delovne zapore je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Štajerska avtocesta

Do konca septembra 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova spremenjen potek prometa zaradi gradnje železniškega viadukta. Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po sistemu 2+1 s prilagajanjem pasov prometnim tokovom. V sredo, 17. avgusta 2022, se bo delovna zapora spremenila, odprti bosta obe smerni vozišči, vendar bosta zaprta oba prehitevalna pasova, tako da bo promet v vsako smer potekal po dveh zoženih pasovih.

Gorenjska avtocesta

Do 31. avgusta 2022 bo oviran promet na priključku Vodice proti Kranju (uvoz in izvoz v tej smeri). V tem času bo več popolnih zapor priključka Vodice proti Kranju ob koncih tedna (od petka od 20. ure do ponedeljka do 4. ure) zaradi del v sklopu izgradnje obvoznice Vodice.

Do konca septembra bosta na gorenjski avtocesti A2 zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Primorska avtocesta

Do konca septembra bosta na primorski avtocesti A1 zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Pomurska avtocesta

Do konca septembra bo na pomurski avtocesti A5 zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo bolj verjetne v vzhodni polovici države. V nedeljo bo povečini sončno, več zmerne oblačnosti bo lahko na severovzhodu, kjer ni izključena kakšna ploha.

V ponedeljek bo sprva sončno in vroče, popoldne pa se bodo na zahodu začele pojavljati plohe in nevihte. V torek bodo ob sončnem vremenu še možne popoldanske plohe. V sredo in četrtek kaže na sončno in vse bolj vroče vreme.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj