Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 23. septembra 2022

16.09.2022

Prihodnji teden se začenja obnova in varnostna nadgradnja primorske avtoceste med Divačo in Kozino. Zaradi obnove nadvoza Ljubečna na štajerski avtocesti bo ob koncih tedna oviran promet na območju priključka Celje vzhod.

 

Odsek primorske avtoceste A1 med Divačo in Kozino

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Začenja se obnova in varnostna nadgradnja odseka primorske avtoceste A1 med Divačo in Kozino proti Kopru, ki bo zaključena v drugi polovici novembra letos (več informacij). V prvi fazi obnove, od ponedeljka, 19. septembra 2022, do predvidoma 26. septembra 2022 bodo zaprti uvozni krak priključka Divača proti Kopru, pripadajoči pospeševalni pas in del voznega pasu na tem območju. Predvidoma v začetku oktobra bo ves promet preusmerjen na polovico avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na primorski avtocesti A1 sta zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Štajerska avtocesta

V soboto in nedeljo, 17. in 18. septembra 2022, med 7. in 19. uro bodo vzpostavljene zapore posameznih prometnih pasov na območju priključka Celje vzhod zaradi obnove nadvoza Ljubečna, ki bo zaključena predvidoma v drugi polovici novembra letos. Promet bo sicer v času obnove v vsako smer vožnje na razdalji približno 600 m potekal nemoteno, z omejitvijo hitrosti na 100 km/h, občasne delovne zapore po posameznih pasovih za potrebe montaže in demontaže delovnih odrov so predvidene le ob koncih tedna.

Do konca septembra 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova spremenjen potek prometa zaradi gradnje železniškega viadukta. Zaprta sta oba prehitevalna pasova, promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Do 26. septembra 2022 bo na počivališču Lopata sever (proti Ljubljani) zaprt bencinski servis.

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Predvidoma do sredine septembra bo promet proti Zadobrovi potekal po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu. V naslednjih fazah obnove bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Zaprti so uvoz na hitro cesto proti Zadobrovi, izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je čez sosednje priključke (Zaloška cesta, Industrijska cona Moste in krožišče Tomačevo).

Gorenjska avtocesta

Predvidoma do začetka oktobra bo na priključku Vodice zaprt uvoz proti Kranju zaradi del v sklopu izgradnje obvoznice Vodice.

Na gorenjski avtocesti A2 sta zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Dolenjska avtocesta

Do sredine novembra 2022 na odseku dolenjske avtoceste A2 med Kronovim in Dobruško vasjo poteka preplastitev vozišča. Ves promet poteka po eni od polovic avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Pomurska avtocesta

Na pomurski avtocesti A5 je zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo proti Italiji promet v vsako smer poteka le po voznem pasu zaradi obnove in varnostne nadgradnje odseka. V naslednji fazi obnove bo zaprto smerno vozišče hitre ceste proti Ajdovščini, ves promet pa bo preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Italiji), kjer bo potekal po enem pasu v vsako smer vožnje. Obnova bo trajala predvidoma do sredine decembra 2022 (več informacij).

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto oblačno, deževno in hladno. Padavine bodo popoldne slabele in do večera povsod ponehale. V nedeljo zjutraj bo sveže in ponekod megleno. Čez dan bo deloma sončno, več oblačnosti bo na severu. V ponedeljek bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo, možna bo kakšna ploha. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

V nadaljevanju prihodnjega tedna kaže na deloma sončno, hladno in povečini suho vreme. Jutra bodo sveža, najvišje dnevne temperature pa bodo v notranjosti Slovenije med 15 in 20 °C.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj