Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 30. septembra 2022

23.09.2022

S prihodom koledarske jeseni se nadaljuje nestanovitno vreme z občasnimi padavinami, zato svetujemo previdno vožnjo. Konec tedna na slovenskem avtocestnem omrežju načrtujemo več vzdrževalnih in obnovitvenih del.

 

Jesenski list na avtocestnem nadvozu

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

V noči na četrtek (28. in 29. septembra 2022) med 20. in 5. uro bo na gorenjski avtocesti A2  popolna zapora predora Šentvid proti Kranju zaradi pranja predora. Obvoz bo po severni ljubljanski obvoznici H3 in Celovški cesti.

V noči na petek (29. in 30. septembra 2022) med 20. in 5. uro bo na gorenjski avtocesti A2 popolna zapora predora Šentvid proti Ljubljani zaradi pranja predora. Obvoz bo po Celovški cesti in severni ljubljanski obvoznici H3.

V nočeh na torek (26. in 27. septembra 2022) ter na sredo (27. in 28. septembra 2022) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Predvidoma do začetka oktobra bo na priključku Vodice zaprt uvoz proti Kranju zaradi del v sklopu izgradnje obvoznice Vodice.

Na gorenjski avtocesti A2 sta zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Ljubljanska obvoznica

V noči na soboto, 23. in 24. septembra 2022, med 22. in 8. uro bosta najprej na južni ljubljanski obvoznici A1 na priključku Ljubljana jug (Dolenjska cesta) zaprta uvoz in izvoz v smeri proti razcepu Malence (Dolenjski), zatem pa bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med razcepom Malence in Bizovikom (Litijsko cesto) proti Zadobrovi (Štajerski) promet potekal le po enem pasu. Delovni zapori sta potrebni zaradi izvedbe hrapavljenja (izboljšanja tornih lastnosti) vozišča.

V soboto, 24. septembra 2022, bo na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med razcepom Koseze in Šiško proti Šiški v razdalji 300 m promet potekal le po prehitevalnem pasu zaradi popravila udarnih jam, posedkov in mrežastih razpok na vozišču. V tej smeri bo zaprt tudi izvoz na Podutiško cesto. Promet v območju del bo omejen na 60 km/h.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Promet proti Zadobrovi poteka po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Zaprti so uvoz na hitro cesto proti Zadobrovi, izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je čez sosednje priključke (Zaloška cesta, Industrijska cona Moste in krožišče Tomačevo).

Primorska avtocesta

V soboto, 24. septembra 2022, med 8. in 13. uro bo na primorski avtocesti A1 v bližini Unca (na območju viaduktov Ivanje Selo in Unec) proti Ljubljani ter nato med 13. in 17. uro proti Kopru promet potekal le po enem pasu zaradi pregleda viaduktov, preiskav nosilne konstrukcije in izdelave geodetskega posnetka.

V noči na nedeljo, 24. in 25. septembra 2022, med 19. in 5. uro bo najprej na odseku primorske avtocesti A1 med razcepom Kozarje in Brezovico proti Primorski ter nato na istem odseku v obratni smeri (proti razcepu Kozarje) promet potekal le po enem pasu zaradi izvedbe hrapavljenja (izboljšanja tornih lastnosti) vozišča. V primeru slabega vremena bo delovna zapora prestavljena na drug časovni termin.

Začela se je obnova in varnostna nadgradnja odseka primorske avtoceste A1 med Divačo in Kozino proti Kopru, ki bo zaključena v drugi polovici novembra letos (več informacij). Na odseku je proti Kopru na treh mestih zaprt prehitevalni pas. V ponedeljek, 26. septembra 2022, se bo zaprl prehitevalni pas proti Ljubljani. Predvidoma v začetku oktobra bo ves promet preusmerjen na polovico avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na primorski avtocesti A1 sta zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Štajerska avtocesta

V soboto, 24. septembra 2022, med 2. in 21. uro ter v nedeljo, 25. septembra 2022, med 4. in 21. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani (pred priključkom Dramlje) promet potekal le po prehitevalnem pasu zaradi sanacije vozišča. V soboto med 5. in 21. uro bo na priključku Dramlje proti Ljubljani zaprt izvoz z avtoceste, obvoz bo čez priključek Celje vzhod.

Na območju priključka Celje vzhod poteka obnova nadvoza Ljubečna, ki bo zaključena predvidoma v drugi polovici novembra letos. Promet bo sicer v času obnove v vsako smer vožnje na razdalji približno 600 m potekal nemoteno, z omejitvijo hitrosti 100 km/h, občasne delovne zapore po posameznih pasovih za potrebe montaže in demontaže delovnih odrov so predvidene le ob koncih tedna.

Do konca septembra 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova spremenjen potek prometa zaradi gradnje železniškega viadukta. Zaprta sta oba prehitevalna pasova, promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Do 26. septembra 2022 bo na počivališču Lopata sever (proti Ljubljani) zaprt bencinski servis.

Pomurska avtocesta

Od sobote, 24. septembra 2022, do predvidoma 9. oktobra 2022 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Mursko Soboto in Svetim Jurijem ob Ščavnici (pri priključku Vučja vas) v razdalji 1,5 km ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo potekal po enem pasu v vsako smer vožnje. Priključek Vučja vas bo ostal normalno prevozen. Širina voznih pasov v območju del bo 3,25 m. Zapora je potrebna zaradi odprave napak v garancijski dobi na premostitvenem objektu Bučečovci, ki ga je pogodbeni izvajalec del (konzorcij Pomgrad, d. d., in VOC Celje, d. o. o.) obnovil v letu 2021. 

Na pomurski avtocesti A5 je zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Dolenjska avtocesta

V soboto, 24. septembra 2022, bo predvidoma med 15. in 15.45 uro zaprt izvoz na priključku Novo mesto vzhod proti Obrežju zaradi nujnih vzdrževalnih del, obvoz bo čez priključek Novo mesto zahod. Nato bo predvidoma med 16. in 17. ure zaprt uvoz na priključku Novo mesto zahod proti Ljubljani, obvoz bo čez priključek Novo mesto vzhod.

Do sredine novembra 2022 na odseku dolenjske avtoceste A2 med Kronovim in Dobruško vasjo poteka preplastitev vozišča. Ves promet poteka po eni od polovic avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Od ponedeljka, 26. septembra 2022, do sredine oktobra bo zaprt priključek Dobruška vas proti Obrežju (zaprta bosta tako uvoz kot izvoz v tej smeri) zaradi sanacije globinskih poškodb na vozišču priključka.

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo proti Italiji poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka, ki bo trajala predvidoma do sredine decembra 2022 (več informacij). Zaprto je smerno vozišče hitre ceste proti Ajdovščini, ves promet pa je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Italiji), kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje.

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto v severovzhodni in severni Sloveniji še delno jasno. Drugod se bo pooblačilo, v hribovitih krajih na zahodu bo popoldne že rahlo deževalo. V noči na nedeljo se bo dež okrepil in do jutra razširil nad večji del Slovenije. V nedeljo bo oblačno in deževno, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Več dežja bo v zahodni Sloveniji.

Vreme v prihodnjem tednu bo nestalno. V torek bo oblačno z dežjem, ohladilo se bo. V sredo kaže na razjasnitev, jutro bo megleno. Od četrtka naprej se verjetnost za padavine znova poveča, razmeroma toplo bo.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj