Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 7. oktobra 2022

30.09.2022

Ta konec tedna in prihodnji teden je predvidenih več vzdrževalnih del (hrapavljenja vozišč, pranja predorov in pregledi objektov), večina bo opravljenih v nočnem času. Prihodnji teden se začenjajo pripravljalna dela za napovedano preplastitev odseka gorenjske avtoceste med Lescami in Brezjami.

 

Odsek gorenjske avtoceste med Lescami in Brezjami

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

V noči na torek (3. in 4. oktobra 2022) bo med 20. in 5. uro več popolnih zapor posameznih krakov priključkov zaradi del na horizontalni prometni signalizaciji:

  • priključek Ljubljana center (Barjanska cesta): oba izvoza z južne ljubljanske obvoznice A1 (iz smeri Dolenjske in Primorske);
  • priključek Ljubljana zahod (Vič): izvoz z južne ljubljanske obvoznice A1 iz smeri Dolenjske na Tržaško cesto;
  • priključek Ljubljana Podutik - Koseze: oba izvoza s severne ljubljanske obvoznice H3 na Podutiško cesto;
  • priključek Ljubljana Vodnikova cesta: izvoz s severne ljubljanske obvoznice H3 iz smeri Kosez na Vodnikovo cesto.

V soboto, 1. oktobra 2022, med 16. in 20. uro bo na vzhodni ljubljanski obvoznici A1 med razcepom Malence in predorom Golovec proti Bizoviku (Štajerski) zaprt prehitevalni pas zaradi izvedbe hrapavljenja (izboljšanja tornih lastnosti) vozišča.

V noči na sredo (4. in 5. oktobra 2022) med 20. in 5. uro bosta na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 na območju predora Golovec proti Bizoviku (Štajerski) zaprta desni ali prehitevalni pas zaradi pranja predora.

V noči na četrtek (5. in 6. oktobra 2022) med 20. in 5. uro bosta na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 na območju predora Golovec proti razcepu Malence (Dolenjski) zaprta desni ali prehitevalni pas zaradi pranja predora.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Promet proti Zadobrovi poteka po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Zaprti so uvoz na hitro cesto proti Zadobrovi, izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je čez sosednje priključke (Zaloška cesta, Industrijska cona Moste in krožišče Tomačevo).

Gorenjska avtocesta

V torek in sredo, 4. in 5. oktobra 2022, med 8. in 22. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Predvidoma sredi prihodnjega tedna se začnejo pripravljalna dela za preplastitev odseka gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Brezjami. Predvidoma prihodnji konec tedna se bo nato polovica avtoceste zaprla za promet (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet bo preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Karavankam), kjer bo urejen dvosmerno, po dveh voznih pasovih v smeri Karavank ter enem pasu v smeri Ljubljane. V času del se bodo zaporedno zapirali priključki Lesce, Radovljica in Brezje, ves čas pa bo zaprt izvoz Brezje iz smeri Karavank. Zapora bo trajala dva meseca, s čimer bo zaključena prva faza del. Druga faza bo sledila v prihodnjem letu.

Od torka, 4. oktobra 2022, do predvidoma 15. novembra 2022 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med predorom Karavanke in Hrušico potekala zamenjava dilatacij na mostu čez Savo. Od torka do predvidoma petka bo promet čez most v vsako smer potekal po dveh zoženih pasovih. V naslednji fazi del je predvideno, da bo promet čez most in skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom.

Od četrtka, 6. oktobra 2022, od 9. ure bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice vzhod (Lipce) in Jesenice zahod (Hrušica) proti Karavankam delna zapora vozišča zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 3 in 4. V drugi fazi (predvidoma naslednji teden) pa bo postavljena delna zapora vozišča na odseku v smeri Ljubljane. V času postavljene delne zapore bo omogočen prevoz vozil največje širine 4 m. V tej fazi del ne pričakujemo zastojev.

Na priključku Vodice je zaprt uvoz proti Kranju zaradi del v sklopu izgradnje obvoznice Vodice.

Na gorenjski avtocesti A2 sta zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Primorska avtocesta

V noči na nedeljo, 1. in 2. oktobra 2022, med 20. in 6. uro bo najprej na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Kozarje in Brezovico proti Primorski ter nato na istem odseku v obratni smeri (proti razcepu Kozarje) promet potekal le po enem pasu zaradi izvedbe hrapavljenja (izboljšanja tornih lastnosti) vozišča.

V nedeljo, 2. oktobra 2022, med 07. in 08.30 uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani na območju viadukta Ivanje selo promet potekal le po prehitevalnem pasu. V obratni smeri (proti Primorski) bo promet potekal le po prehitevalnem pasu med 13. in 16. uro. V območju del bo hitrost omejena na 60 km/h. Zapori sta potrebni zaradi pregleda viadukta, preiskav nosilne konstrukcije in izdelave geodetskega posnetka.

V nedeljo, 2. oktobra 2022, med 16. in 19. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Primorski na območju viadukta Unec promet potekal le po prehitevalnem pasu. V območju del bo hitrost omejena na 60 km/h. Zapora je potrebna zaradi pregleda viadukta, preiskav nosilne konstrukcije in izdelave geodetskega posnetka.

Na odseku primorske avtoceste A1 med Divačo in Kozino proti Kopru poteka obnova in varnostna nadgradnja, ki bo zaključena v drugi polovici novembra letos (več informacij). Na odseku je proti Kopru na treh mestih zaprt prehitevalni pas, zaprl je tudi prehitevalni pas proti Ljubljani. V ponedeljek, 3. oktobra 2022, bo ves promet preusmerjen na polovico avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V tem času bodo skozi delovno zaporo v smeri Kopra omogočeni izredni prevozi do širine 3,5 m, v smeri Ljubljane pa do 5 m.

Na primorski avtocesti A1 sta zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo proti Italiji poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka, ki bo trajala predvidoma do sredine decembra 2022 (več informacij). Zaprto je smerno vozišče hitre ceste proti Ajdovščini, ves promet pa je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Italiji), kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Od sobote, 1. oktobra 2022, od 7. ure do ponedeljka, 3. oktobra 2022, do 18. ure bo zaprt priključek Šempeter pri Gorici proti Ajdovščini (zaprta bosta tako uvoz kot izvoz v tej smeri), obvoz bo čez priključek Vrtojba.

Dolenjska avtocesta

V noči na torek (3. in 4. oktobra 2022) med 20. in 5. uro bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med razcepom Malence in Šmarjem - Sapom proti Grosuplju na območju predorov Mali Vrh in Debeli hrib promet potekal le po enem pasu zaradi pranja predorov.

V noči na petek (6. in 7. oktobra 2022) med 20. in 5. uro bo popolna zapora odseka dolenjske avtoceste A2 med Šmarjem - Sapom in razcepom Malence proti Ljubljani zaradi pranja predorov Mali Vrh in Debeli hrib. Obvoz bo čez Škofljico in po Dolenjski cesti.

Do sredine novembra 2022 na odseku dolenjske avtoceste A2 med Kronovim in Dobruško vasjo poteka preplastitev vozišča. Ves promet poteka po eni od polovic avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Od ponedeljka, 26. septembra 2022, do sredine oktobra bo zaprt priključek Dobruška vas proti Obrežju (zaprta bosta tako uvoz kot izvoz v tej smeri) zaradi sanacije globinskih poškodb na vozišču priključka.

Štajerska avtocesta

Na območju priključka Celje vzhod poteka obnova nadvoza Ljubečna, ki bo zaključena predvidoma v drugi polovici novembra letos. Promet bo sicer v času obnove v vsako smer vožnje na razdalji približno 600 m potekal nemoteno, z omejitvijo hitrosti 100 km/h, občasne delovne zapore po posameznih pasovih za potrebe montaže in demontaže delovnih odrov so predvidene le ob koncih tedna.

Od srede, 5. oktobra 2022, do ponedeljka, 10. oktobra 2022, bosta na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in priključkom Maribor Ptujska v obeh smereh vožnje zaprta odstavna pasova zaradi preplastitve vozišča.

Pomurska avtocesta

Od srede, 5. oktobra 2022, do ponedeljka, 10. oktobra 2022, bosta na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dregučova in Lenartom v obeh smereh vožnje zaprta odstavna pasova zaradi preplastitve vozišča.

Predvidoma 16. oktobra 2022 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Mursko Soboto in Svetim Jurijem ob Ščavnici (pri priključku Vučja vas) v razdalji 1,5 km ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo potekal po enem pasu v vsako smer vožnje. Priključek Vučja vas bo ostal normalno prevozen. Širina voznih pasov v območju del bo 3,25 m. Zapora je potrebna zaradi odprave napak v garancijski dobi na delu odseka avtoceste, ki ga je pogodbeni izvajalec del (konzorcij Pomgrad d. d. in VOC Celje d. o. o.) obnovil v 2021. 

Na pomurski avtocesti A5 je zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto ob morju in na vzhodu povečini sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno še rahlo deževalo. V nedeljo in ponedeljek bo povečini sončno in čez dan toplo. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. Tudi v nadaljevanju prihodnjega tedna bo prevladovalo povečini sončno vreme z jutranjo in dopoldansko meglo po nekaterih nižinah.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj