Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 28. oktobra 2022

21.10.2022

Obeta se nekaj popolnih zapor predorov. Od sobote popoldne do nedelje zvečer bo na primorski avtocesti zaradi del na ventilaciji zaprt predor Kastelec proti Kopru. V nedeljo zgodaj zjutraj bo zaradi reševalne vaje zaprt predor Cenkava na pomurski avtocesti. V noči na sredo in petek pa bodo potekala servisna dela na razsvetljavi v predoru Šentvid.

 

Predor Kastelec

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od sobote, 22. oktobra 2022, od 15. ure do nedelje, 23. oktobra 2022, do 18. ure bo popolna zapora odseka primorske avtoceste A1 med Kozino in Kastelcem proti Kopru zaradi nujnih vzdrževalnih del na ventilaciji predora Kastelec. Obvoz bo po vzporedni državni cesti.

V soboto, 22. oktobra 2022, med 8. in 10.30 uro bo na primorski avtocesti A1 med Postojno in Vrhniko proti Ljubljani premična zapora odstavnega pasu zaradi pregleda manjših objektov. V območju zapore bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

V soboto, 22. oktobra 2022, med 10.30 in 14. uro bo na primorski avtocesti A1 med Vrhniko in Postojno proti Kopru premična zapora odstavnega pasu zaradi pregleda manjših objektov. V območju zapore bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

V soboto, 22. oktobra 2022, med 8. in 13. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Postojno in Uncem proti Ljubljani, med 13. in 18. uro pa proti Kopru (čez viadukt Unec) promet potekal po prehitevalnih pasovih zaradi pregleda objektov in preiskav nosilne konstrukcije. V območju zapore bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

V nedeljo, 23. oktobra 2022, od 7.30 do prvih znakov prevelikih zastojev bo na odseku primorske avtoceste A1 med Postojno in Uncem proti Ljubljani (čez viadukt Ravbarkomanda) promet potekal po prehitevalnem pasu zaradi pregleda objektov in preiskav nosilne konstrukcije. V območju zapore bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

Na odseku primorske avtoceste A1 med Divačo in Kozino proti Kopru poteka obnova in varnostna nadgradnja, ki bo zaključena v drugi polovici novembra letos (več informacij).  Ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo v smeri Kopra so omogočeni izredni prevozi do širine 3,5 m, v smeri Ljubljane pa do 5 m.

Predvidoma do 31. oktobra 2022 bo na primorski avtocesti A1 na počivališču Ravne (pred priključkom Kozina proti Ljubljani) zaprt bencinski servis zaradi del na centralni polnilni omari.

Na primorski avtocesti A1 sta zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Ljubljanska obvoznica

V nedeljo, 24. oktobra 2021, med 8.30 in 15. uro bodo na severni ljubljanski obvoznici H3 zaprti oba izvoza na priključku Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) in izvoz na priključku Ljubljana Vodnikova cesta iz smeri Kosez zaradi prireditve Ljubljanski maraton.

V noči s torka na sredo (25. in 26. oktobra 2021) med 20. in 5. uro bo zaprt predor Šentvid proti Kranju, v noči s četrtka na petek (27. in 28. oktobra 2022) med 20. in 5. uro pa bo zaprt predor Šentvid proti Ljubljani. Zapori sta potrebni zaradi servisnih del na razsvetljavi v predoru. Obvoz bo po severni obvoznici in Celovški cesti.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Promet proti Zadobrovi poteka po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Zaprti so uvoz na hitro cesto proti Zadobrovi, izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je čez sosednje priključke (Zaloška cesta, Industrijska cona Moste in krožišče Tomačevo).

Gorenjska avtocesta

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med med Lescami in Brezjami poteka preplastitev vozišča (več informacij). Predvidoma do 4. decembra 2022 bo zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Karavankam), kjer je urejen dvosmerno. V smeri Karavank je promet med Brezjami in Lescami urejen po dveh zoženih prometnih pasovih, med Lescami in Lipcami pa po enem pasu. Medtem ko je v smeri Ljubljane promet po celotni dolžini urejen po enem pasu. V času del se bodo zaporedno zapirali posamezni priključki, ves čas pa bo zaprt izvoz Brezje iz smeri Karavank.

Predvidoma do 15. novembra 2022 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice vzhod (Lipce) in Jesenice zahod (Hrušica) proti Karavankam delna zapora vozišča zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 3 in 4. Vzpostavljena je tudi delna zapora vozišča proti Ljubljani. V času postavljene delne zapore bo omogočen prevoz vozil največje širine 4 m.

Na priključku Vodice je zaprt uvoz proti Kranju zaradi del v sklopu izgradnje obvoznice Vodice. Od sobote, 22.oktobra 2022, od 6. ure do ponedeljka, 24. oktobra 2022, do 4. ure bo zaprt tudi izvoz iz smeri Ljubljane.

Na gorenjski avtocesti A2 sta zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Kranju) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij). Do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti tudi počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

Štajerska avtocesta

Do sredine decembra bo na štajerski avtocesti A1 med Šentiljem in priključkom Maribor Ptujska ter na pomurski avtocesti A5 med razcepom Dragučova in Lenartom potekala preplastitev vozišča:

Predvidoma do 22. oktobra 2022 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med razcepom Dragučova in Šentiljem proti Avstriji (v razdalji 1,3 km) promet potekal le po prehitevalnem pasu zaradi preplastitve vozišča. V naslednji fazi od 22. oktobra do predvidoma 28. oktobra 2022 bo promet na tem odseku preusmerjen na vozni pas. Zaradi del na štajerski in pomurski avtocesti je pred razcepom Dragučova v smeri proti Avstriji in Murski Soboti pričakovati zastoje. V teh primerih je zaradi varnosti možnost zapiranja predorov Vodole in Malečnik na mariborski vzhodni obvoznici.

Predvidoma do začetka novembra bodo v nočnem času med 20. in 5. uro na odseku štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim potekala vzdrževalna dela v trojanskih predorih (Ločica, Jasovnik, Trojane in Podmilj), zaradi česar bo promet skozi posamezne predore v eno od smeri vožnje (v smeri Maribora ali Ljubljane) potekal le po enem voznem pasu. V smeri proti Ljubljani bodo zapore postavljene med 20. in 5. uro, v smeri proti Mariboru pa med 21. in 5. uro. Voznike izrednih prevozov pozivamo, naj se pravočasno (tri dni prej) najavijo Avtocestni bazi Vransko (telefon +386 51 671 056).

Na območju priključka Celje vzhod poteka obnova nadvoza Ljubečna, ki bo zaključena predvidoma v drugi polovici novembra letos. Promet bo sicer v času obnove v vsako smer vožnje na razdalji približno 600 m potekal nemoteno, z omejitvijo hitrosti 100 km/h, občasne delovne zapore po posameznih pasovih za potrebe montaže in demontaže delovnih odrov so predvidene le ob koncih tedna.

Do konca septembra bosta na štajerski avtocesti A1 zaprti počivališči Polskava vzhod (v smeri proti Mariboru) in Zima sever (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij). Do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti tudi počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

Predvidoma do 2. novembra 2022 bo na štajerski avtocesti A1 na počivališču Lopata sever (proti Ljubljani) zaprt bencinski servis.

Pomurska avtocesta

V nedeljo, 23. oktobra 2022, med 4. in 9. uro bo popolna zapora pomurske avtoceste A5 med Sveto trojico in Vučjo vasjo zaradi izvedbe reševalne vaje v predoru Cenkova. Obvoz bo po vzporedni državni cesti.

Do sredine decembra bo na štajerski avtocesti A1 med Šentiljem in priključkom Maribor Ptujska ter na pomurski avtocesti A5 med razcepom Dragučova in Lenartom potekala preplastitev vozišča:

Predvidoma do 24. oktobra 2022 bo na krakih razcepa Dragučova, ki vodijo iz smeri Avstrije na pomursko avtocesto, iz pomurske avtoceste proti Ljubljani ter iz Ljubljane na pomursko avtocesto promet potekal le po prehitevalnem pasu. V naslednji fazi od predvidoma 24. oktobra do 28. oktobra 2022 bo promet na navedenih odsekih preusmerjen na vozni pas, razen na kraku, ki iz pomurske avtoceste vodi proti Ljubljani, kjer bo še naprej potekal po prehitevalnem pasu.

Na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Pernico bo sočasno (predvidoma do 28. oktobra 2022) v razdalji 4,5 km zaprto smerno vozišče proti Murski Soboti. Ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (proti Mariboru), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Predvidoma do 30. oktobra 2022 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Mursko Soboto in Svetim Jurijem ob Ščavnici (pri priključku Vučja vas) v razdalji 1,5 km ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo potekal po enem pasu v vsako smer vožnje. Priključek Vučja vas bo ostal normalno prevozen. Širina voznih pasov v območju del bo 3,25 m. Zapora je potrebna zaradi odprave napak v garancijski dobi na delu odseka avtoceste. 

Na pomurski avtocesti A5 je zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Dolenjska avtocesta

Do sredine novembra 2022 na odseku dolenjske avtoceste A2 med Kronovim in Dobruško vasjo poteka preplastitev vozišča. Ves promet poteka po eni od polovic avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Predvidoma do 23. oktobra 2022 bo zaprt priključek Dobruška vas proti Obrežju (zaprta bosta tako uvoz kot izvoz v tej smeri) zaradi sanacije globinskih poškodb na vozišču priključka, obvoz je čez priključek Kronovo.

Predvidoma do 31. oktobra 2022 bo na dolenjski avtocesti A2 na počivališču Podsmreka (proti Ljubljani) zaprt bencinski servis zaradi del na centralni polnilni omari.

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo proti Italiji poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka, ki bo trajala predvidoma do sredine decembra 2022 (več informacij). Zaprto je smerno vozišče hitre ceste proti Ajdovščini, ves promet pa je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Italiji), kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje.

Predvidoma do 27. oktobra 2022 bo zaprta kamionska cesta Vrtojba. Dostop do bencinskega servisa proti Ljubljani bo urejen.

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Obalna hitra cesta

Od ponedeljka, 24. oktobra 2022, do 10. januarja 2023 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Semedela zaprt izvoz iz smeri Izole zaradi vzpostavitve gradbiščnega priključka za ureditev fekalnega kolektorja.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto večinoma oblačno. Na severozahodu bo deževalo, dež se bo do večera razširil nad vso državo. Vmes bodo posamezne nevihte, možni bodo krajevni nalivi. V noči na nedeljo bodo padavine povsod ponehale, predvsem v severni polovici Slovenije se bo prehodno razjasnilo, nastajala bo nizka oblačnost, ponekod tudi megla.

V nedeljo čez dan in v ponedeljek bo na vzhodu sončno, na zahodu pa pretežno oblačno in predvsem v hribovitih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. V noči na torek in v torek dopoldne bo prehodno deževalo, ne kaže na večjo količino. Nato bo prevladovalo suho in razmeroma toplo vreme.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj