Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 25. novembra 2022

18.11.2022

V soboto in noči na nedeljo bo zaprt predor Kastelec proti Ljubljani zaradi vzdrževalnih del na ventilaciji. Pred nami je spremenljivo vreme z občasnimi padavinami. Na mokrem vozišču je daljša zavorna pot, zato pozivamo k previdni vožnji.

 

Predor Kastelec proti Ljubljani

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od sobote, 19. novembra 2022, od 6. ure do nedelje, 20. novembra 2022, do 10. ure bo zaprta primorska avtocesta A1 med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani zaradi vzdrževalnih del na ventilaciji predora Kastelec. Zaprto bo tudi počivališče Ravne. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti.

Na odseku primorske avtoceste A1 med Divačo in Kozino proti Kopru poteka obnova in varnostna nadgradnja, ki bo zaključena do konca novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer je v razdalji nekaj več kot 6 km urejen dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo v smeri Kopra so omogočeni izredni prevozi do širine 3,5 m, v smeri Ljubljane pa do 5 m.

Na primorski avtocesti A1 je zaprto počivališče Studenec jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Gorenjska avtocesta

Na gorenjski avtocesti A2 je v predoru Šentvid zaradi del zaprt izvoz iz smeri Kosez na Celovško cesto.

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Brezjami poteka preplastitev vozišča (več informacij). Predvidoma do 4. decembra 2022 bo zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Karavankam), kjer je v razdalji 12 km urejen dvosmerno. V smeri Karavank je promet med Brezjami in Lescami urejen po dveh zoženih prometnih pasovih, med Lescami in Lipcami pa po enem pasu. Medtem ko je v smeri Ljubljane promet po celotni dolžini urejen po enem pasu. Na priključku Brezje je zaprt izvoz iz smeri Jesenic, od 23. novembra 2022 do predvidoma 2. decembra 2022 bo zaprt tudi priključek Radovljica proti Ljubljani (tako izvoz iz smeri Jesenic kot uvoz proti Ljubljani).

Na gorenjski avtocesti A2 sta zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Kranju) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij). Do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti tudi počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Promet proti Zadobrovi poteka po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Zaprti so uvoz na hitro cesto proti Zadobrovi, izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je čez sosednje priključke (Zaloška cesta, Industrijska cona Moste in krožišče Tomačevo).

Štajerska avtocesta

Do sredine decembra bo na štajerski avtocesti A1 med Šentiljem in priključkom Maribor Ptujska ter na pomurski avtocesti A5 med razcepom Dragučova in Lenartom potekala preplastitev vozišča:

Predvidoma do 28. novembra 2022 je na odseku štajerske avtoceste A1 med razcepom Dragučova in Šentiljem proti Avstriji (v razdalji 1,3 km) zaprta polovica avtoceste (smernega vozišča proti Avstriji) zaradi preplastitve vozišča. Ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer je urejen po sistemu »2+1« s prilagajanjem prometnih pasov prometnim tokovom. Zaprt je priključek Maribor sever (krožišče Pesnica) v smeri proti Avstriji.

Zaradi del na štajerski in pomurski avtocesti je pred razcepom Dragučova v smeri proti Avstriji in Murski Soboti pričakovati zastoje. V teh primerih je zaradi varnosti možnost zapiranja predorov Vodole in Malečnik na mariborski vzhodni obvoznici.

Na območju priključka Celje vzhod poteka obnova nadvoza Ljubečna, ki bo zaključena predvidoma v drugi polovici novembra letos. Promet bo v času obnove na razdalji približno 600 m potekal nemoteno, z omejitvijo hitrosti na 100 km/h. Občasne delovne zapore po posameznih pasovih za potrebe montaže in demontaže delovnih odrov so predvidene le ob koncih tedna.

Na štajerski avtocesti A1 sta zaprti počivališči Polskava vzhod (v smeri proti Mariboru) in Zima sever (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij). Do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti tudi počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

Pomurska avtocesta

Do sredine decembra bo na štajerski avtocesti A1 med Šentiljem in priključkom Maribor Ptujska ter na pomurski avtocesti A5 med razcepom Dragučova in Lenartom potekala preplastitev vozišča:

Predvidoma do 21. novembra 2022 bo na krakih razcepa Dragučova, ki vodita iz smeri Avstrije na pomursko avtocesto ter iz Ljubljane na pomursko avtocesto, promet potekal le po voznem pasu, na kraku, ki vodi iz pomurske avtoceste proti Ljubljani pa po prehitevalnem pasu. V naslednji fazi del bo na vseh zgoraj omenjenih krakih promet potekal po prehitevalnem pasu. Na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Pernico je sočasno v razdalji 4,5 km zaprto smerno vozišče proti Murski Soboti. Ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (proti Mariboru), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Na pomurski avtocesti A5 je zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Dolenjska avtocesta

Do konca novembra 2022 na odseku dolenjske avtoceste A2 med Kronovim in Dobruško vasjo poteka preplastitev vozišča. Ves promet v razdalji približno 6 km poteka po eni od polovic avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo proti Italiji poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka, ki bo trajala predvidoma do sredine decembra 2022 (več informacij). Zaprto je smerno vozišče hitre ceste proti Ajdovščini, ves promet pa je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Italiji), kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje.

Obalna hitra cesta

Do 24. novembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Semedela zaprt izvoz iz smeri Izole zaradi vzpostavitve gradbiščnega priključka za ureditev fekalnega kolektorja.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO se bo v soboto dopoldne od juga pooblačilo, popoldne bo občasno ponekod rahlo deževalo. V noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj bo na zahodu povečini suho, drugod bodo padavine. V nedeljo čez dan bo na Primorskem delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Padavine bodo dopoldne povsod ponehale, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji.

V ponedeljek bo suho vreme. V torek bo oblačno s padavinami, po nižinah bo deževalo. Sprva bo ob morju pihal jugo, čez dan bo zapihala burja. V sredo zjutraj bo dež že ponehal, verjetno se bo čez dan tudi jasnilo.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj