Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 3. marca 2023

24.02.2023

V noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin, na pot se zato odpravite le z ustrezno zimsko opremo. Do ponedeljka zjutraj bo zaprta vipavska hitra cesta med Ajdovščino in Selom proti Italiji, obvoz bo po vzporedni cesti.

 

Odsek vipavske hitre ceste med Ajdovščino in Selom

 

Predvidena dela in zapore

Vipavska hitra cesta

Od petka, 24. februarja 2023, od 18. ure do ponedeljka, 27. februarja 2023, do 5. ure bo zaprt odsek vipavske hitre ceste H4 med Ajdovščino in Selom proti Italiji zaradi zamenjave razsvetljave v pokritem vkopu Vipavski Križ. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti. Zapora se bo ponovila prihodnji konec tedna v enakem časovnem terminu, v vmesnem času (od ponedeljka, 27. februarja 2023, do petka, 3. marca 2023) pa bo na tem odseku zaprt vozni pas.

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka. Predvidoma do sredine marca 2023 bo zaprto smerno vozišče proti Italiji, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Ajdovščini), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Predvidoma do 26. marca 2023 bo na vipavski hitri cesti H4 zaprt priključek Šempeter proti Ajdovščini (zaprta bosta tako izvoz iz smeri Italije kot uvoz proti Ajdovščini), obvoz bo po regionalnih cestah.

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Promet proti Zadobrovi poteka po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Ponovno je odprt uvoz na priključku Leskoškova proti Zadobrovi, v promet je predano tudi južno krožišče priključka, ki povezuje Leskoškovo cesto. Zaprta ostajata izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

Primorska avtocesta

Na odseku primorske avtoceste A1 med Črnim Kalom in Kozino proti Ljubljani je v razdalji 350 m zaprt prehitevalni pas zaradi poškodb prometne opreme v prometni nesreči tovornega vozila.

Predvidoma do 17. aprila 2023 bo zaradi obnove zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Gorenjska avtocesta

Zaradi obnove je zaprto počivališče Lipce jug (v smeri proti Ljubljani). Predvidoma do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti tudi počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

Štajerska avtocesta

Predvidoma do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto spremenljivo, občasno bo deževalo. Zvečer in v noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin. V nedeljo bo občasno rahlo snežilo, pogosteje v jugovzhodni Sloveniji. Tudi ponekod na Primorskem bo lahko dež občasno prehajal v sneg. Čez dan bodo padavine od severa slabele. Na Primorskem bo pihala močna burja, drugod severovzhodni veter.

V ponedeljek bo večinoma oblačno, predvsem na jugu bo še možen rahel sneg. Hladno in vetrovno bo. V torek in sredo kaže na večinoma oblačno in hladno vreme z burjo na Primorskem. V sredo v notranjosti niso izključene rahle padavine. Od četrtka naprej bo najverjetneje bolj sončno.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj