Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 28. aprila 2023

21.04.2023

V soboto in nedeljo bo na območju priključka Brezovica proti Kopru potekalo nujno popravilo vozišča, pričakovani so zastoji. Od sobote bosta na območju priključka Dunajska cesta zaprta prehitevalna pasova zaradi sanacije nadvoza.

 

Priključek Brezovica proti Kopru

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od sobote, 22. aprila 2023, od 11. ure do nedelje, 23. aprila 2023, do 21. ure bosta na območju priključka Brezovica proti Kopru v razdalji 1 km zaprta odstavni in vozni pas zaradi popravila razpok, udarnih jam in kolesnic. Uvoz in izvoz na priključku bosta ostala odprta. Pričakovani so zastoji.

Ljubljanska obvoznica

Od sobote, 22. aprila 2023, do 22. maja 2023 bosta na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) v razdalji 500 m v obeh smereh vožnje zaprta prehitevalna pasova zaradi sanacije nadvoza na Dunajski cesti. Prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana, bo sicer trajala do novembra.

V noči s ponedeljka na torek, 25. aprila 2023, med 0.00 uro in 0.30 uro bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Bizovikom (Litijsko cesto) in razcepom Malence proti Malencam (Dolenjski) kratkotrajna 30-minutna popolna nočna zapora zaradi postavitve portala spremenljive prometne signalizacije.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Novimi Jaršami in Zadobrovo (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico oziroma s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Zaprto je smerno vozišče hitre ceste H3 med Tomačevim in Novimi Jaršami proti Zadobrovi. Promet v razdalji približno 1,5 km je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Bežigradu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Ker je na priključku Šmartinska cesta zaprt izvoz iz smeri Tomačevega, je obvoz možen čez novi krak priključka Leskoškova cesta na Leskoškovo cesto in po Bratislavski cesti v smeri BTC.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Zadobrovo in Novimi Jaršami (predvidoma do konca avgusta letos) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Zaprta sta izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

Zaradi obnove je zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Gorenjska avtocesta

V noči s petka na soboto (21. in 22. aprila 2023) med 23. in 23.30 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Vodicami in Šmartnim kratkotrajna 30-minutna popolna zapora v obe smeri vožnje zaradi postavitve portala spremenljive prometne signalizacije. Pred popolno zaporo bosta v smeri Ljubljane zaradi namestitve avtodvigala zaprta počasni in vozni pas.

V nočeh na torek in sredo (od 24. do 26. aprila 2023) med 20. in 5. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Na gorenjski avtocesti A2 se nadaljuje obnova med Podtaborom in Lescami, v letošnji sezoni (predvidoma do konca junija letos) bo obnovljeno smerno vozišče proti Karavankam (več informacij). Promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Ljubljani) in je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2 + 1 + 1. To pomeni, da sta proti Ljubljani dva pasova, razen med galerijo Moste in priključkom Lesce, kjer promet poteka samo po enem voznem pasu. Medtem je proti Karavankam levi pas urejen po istem smernem vozišču kot pasova v smeri Ljubljane in je od njiju ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, desni pas pa je urejen ob gradbišču, torej po smernem vozišču proti Karavankam. Zaradi takšne prometne ureditve se morajo vozniki za izvoza Brezje in Lesce proti Karavankam držati desnega pasu.

Predvidoma do 4. maja 2023 bosta zaprta priključka Radovljica proti Karavankam (tako izvoz kot uvoz v tej smeri) in Brezje proti Ljubljani (tako izvoz kot uvoz v tej smeri).

Do 30. aprila 2023 bo zaprto počivališče Radovljica vzhod (v smeri proti Avstriji), vključno z bencinskim servisom. Zaprta bo tudi cesta mimo počivališča Radovljica vzhod, obvoz za vsa vozila bo čez priključka Brezje oziroma Radovljica.

Predvidoma do konca junija 2023 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) promet v vsako smer vožnje potekal po enem pasu (zaprta bosta prehitevalna pasova) zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4. Skozi delovno zaporo bo omogočena vožnja vozil največje širine 4 m.

Zaradi obnove sta zaprti počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

Štajerska avtocesta

V soboto, 22. aprila 2022, med polnočjo in 20. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med razcepom Slivnica in Framom proti Mariboru promet potekal po enem pasu.

Na delu odseka štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in razcepom Dragučova se nadaljuje preplastitev vozišča, ki bo trajala predvidoma do začetka julija 2023 (več informacij). Med Pesnico in Dragučovo promet v razdalji približno 2 km poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprta sta tudi kraka razcepa Dragučova, ki iz smeri Ljubljane vodita na pomursko avtocesto (obvoz je skozi krožišče Pesnica) in s pomurske avtoceste na štajersko avtocesto proti Avstriji (obvoz je čez priključka Maribor center ali Maribor vzhod). V času povečanega prometa so možni zastoji.

Zaradi obnove sta zaprti počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Pernico se nadaljuje preplastitev vozišča (več informacij). Predvidoma do začetka julija 2023 bo zaprta polovica avtoceste v razdalji približno 5 km, ves promet pa bo preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do konca maja 2023 bo na kraku razcepa Dragučova, ki vodi iz smeri Lendave proti Ljubljani zaradi del zaprt vozni pas.

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem potekajo pripravljalna dela za obsežnejšo obnovo (več informacij). V prvi fazi del, ki bo trajala predvidoma do konca aprila letos, bosta med nadzorno točko Dob in priključkom Bič v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova, promet bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Podravska avtocesta

Do 26. aprila 2023 bo na odseku podravske avtoceste A4 med Podlehnikom in Draženci proti Mariboru v dolžini 400 m zožen vozni pas zaradi zamenjave varnostne ograje ob odstavnem pasu.

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka. Predvidoma do konca aprila 2023, ko se dela zaključijo, bo promet v vsako smer vožnje urejen samo po voznih pasovih, saj bosta prehitevalna zaprta.

Predvidoma do konca aprila 2023 bo na vipavski hitri cesti H4 na priključku Šempeter odprt samo uvoz na hitro cesto proti Vrtojbi (Italiji).

Istrska hitra cesta

Na odseku istrske hitre ceste H5 med Škofijami in razcepom Sermin poteka obnova vozne površine (več informacij). Predvidoma do konca aprila 2023 bo zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Italiji), ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico hitre ceste (smerno vozišče proti Kopru), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo so omogočeni prevozi vozil do širine 3,4 m. Zaprt je tudi priključek Škofije proti Italiji, obvoz je čez priključka Sermin (Dekani) oziroma Plavje.

Do sredine maja 2023 bo na istrski hitri cesti H5 na območju priključka Bertoki proti Kopru promet potekal po zoženih pasovih zaradi del za izboljšanje prometne varnosti na priključku.

Do 30. junija 2023 bo omogočena uporaba odseka istrske hitre ceste H5 med Škofijami in priključkom Dekani tudi brez uporabe e-vinjete (več informacij).

Obalna hitra cesta

Do 22. junija 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli v razdalji 600 m zaprt pospeševalno-zaviralni pas zaradi izvedbe kabelske kanalizacije za električni daljnovod.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto povečini sončno. Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. V nedeljo bo oblačnost od zahoda naraščala, a bo do večera še povečini suho. V ponedeljek bo občasno deževalo, spet bo nekoliko hladneje. V torek bo oblačno in občasno deževno. Od srede bo predvidoma dokaj sončno in proti koncu tedna postopno spet topleje.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj