Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 16. junija 2023

09.06.2023

Od danes bo odprt rekonstruiran priključek Leskoškova cesta v Ljubljani. Od ponedeljka bo zaradi preplastitve zaprt priključek Radovljica proti Ljubljani. Po današnjem umiku zapor se prihodnji četrtek med Šentiljem in Mariborom (Zrkovci) začne predzadnja faza obnove vozišča.

 

Priključek Leskoškova cesta

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

Od ponedeljka, 12. junija 2023, dopoldne do predvidoma 20. junija 2023 bo zaprt priključek Radovljica proti Ljubljani zaradi preplastitve, obvoz bo čez priključek Lesce.

V noči s torka na sredo, 13. in 14. junija 2023, med 20. in 5. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom zaradi vzdrževalnih del v predoru. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Na gorenjski avtocesti A2 se nadaljuje obnova med Podtaborom in Lescami. V letošnji sezoni bo predvidoma do konca junija obnovljeno smerno vozišče proti Karavankam (več informacij). Ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Ljubljani), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2 + 1 + 1.*

* Sistem 2 + 1 + 1 pomeni, da sta v smeri Ljubljane dva prometna pasova (razen med galerijo Moste in priključkom Lesce, kjer promet poteka samo po enem voznem pasu), medtem ko je proti Karavankam levi pas urejen po istem smernem vozišču kot pasova v smeri Ljubljane in je od njiju ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, desni pas pa je urejen ob gradbišču, torej po smernem vozišču proti Karavankam.

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Predvidoma do konca junija 2023 bo promet v vsako smer vožnje potekal po enem pasu (zaprta bosta prehitevalna pasova). Skozi delovno zaporo bo omogočena vožnja vozil največje širine 4 m.

Zaradi obnove je zaprto počivališče Lipce sever (proti Karavankam).

Štajerska avtocesta

V sredo, 14. junija 2023, med 23. in 23.30 uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Domžalami in Krtino kratkotrajna 30-minutna popolna zapora v obe smeri vožnje zaradi postavitve portala spremenljive prometne signalizacije. Možni bodo zastoji.

Na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in razcepom Dragučova se nadaljuje preplastitev vozišča, ki bo trajala predvidoma do začetka julija 2023 (več informacij). Na krakih razcepa Dragučova, ki vodita s štajerske avtoceste A1 na pomursko avtocesto A1 (ter na krakih v obratni smeri), promet poteka po enem prometnem pasu.

Od četrtka, 15. junija 2023, bo v naslednji fazi del zaprta polovica štajerske avtoceste A1 na odseku med Šentiljem in Mariborom (Zrkovci). Zaprto bo smerno vozišče proti Ljubljani v skupni dolžini 1,1 km, ves promet pa bo preusmerjen na drugo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Avstriji), kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprta bosta tudi kraka krožišča Pesnica proti Ljubljani: za izvoz iz smeri Šentilja bo obvoz čez priključek Maribor center (Tezno), za uvoz proti Ljubljani pa po stari cesti Pesnica–Pernica in pomurski avtocesti A5.

Zaradi obnove je zaprto počivališče Zima jug (v smeri proti Mariboru).

Pomurska avtocesta

V nedeljo, 11. junija 2023, med 6. in 6.45 uro ter med 7.15 in 8. uro bosta na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Pernico kratkotrajni popolni zapori brez obvoza v obe smeri vožnje zaradi popravila kabla, ki prečka avtocesto.

Na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Lenartom se nadaljuje preplastitev vozišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste med razcepom Dragučova in Lenartom v skupni dolžini približno 7,2 km, ves promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Priključek Pernica v smeri Maribora ostaja odprt.

Na krakih razcepa Dragučova, ki vodita s pomurske avtoceste A5 na štajersko avtocesto A1 (ter na krakih v obratni smeri), promet poteka po enem prometnem pasu.

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 med Tomačevim in Novimi Jaršami je zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Zadobrovi). Promet v dolžini približno 1,5 km je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (smerno vozišče proti Bežigradu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Ker je na priključku Šmartinska cesta zaprt izvoz iz smeri Tomačevega, je obvoz mogoč čez novi krak priključka Leskoškova cesta na Leskoškovo cesto in po Bratislavski cesti v smeri BTC.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Novimi Jaršami in Zadobrovo (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico oziroma s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do konca avgusta letos) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Tomačevemu), ves promet pa je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Šiški), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova (več informacij). Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič je zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Novemu mestu), ves promet v dolžini 3,7 km pa je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer je urejen po treh začasnih pasovih po sistemu 2 + 1 s prilagajanjem delovne zapore smeri povečanega prometa.*

Do 17. junija 2023 bo začasno zaprt priključek Bič proti Novemu mestu (zaprta bosta tako izvoz kot uvoz v tej smeri), obvoz bo po vzporednih cestah.

* Delovna zapora se prilagaja prometnim tokovom, kar pomeni, da sta ob delavnikih v času jutranje konice dva prometna pasova v smeri Ljubljane in eden v smeri Novega mesta, v času popoldanske konice pa obratno. Ob ponedeljkih in torkih se zapora zamenja do 14. ure, ob sredah, četrtkih in petkih pa do 9. ure. Ob koncih tedna sta v soboto najprej dva prometna pasova proti Novemu mestu in eden proti Ljubljani, zapora se nato v noči na nedeljo spremeni z vzpostavitvijo dveh prometnih pasov proti Ljubljani in enega proti Novemu mestu.

Primorska avtocesta

Zaradi obnove je zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Istrska hitra cesta

Na odseku istrske hitre ceste H5 med Škofijami in razcepom Sermin se zaključuje obnova vozne površine (več informacij). Do zaključka del bo promet v vsako smer potekal po enem prometnem pasu (zaprta bosta prehitevalna pasova zaradi zapiranja sredinskih prehodov in dokončanja gradbenih del).

Do 30. junija 2023 bo omogočena uporaba odseka istrske hitre ceste H5 med Škofijami in priključkom Dekani tudi brez uporabe e-vinjete (več informacij).

Obalna hitra cesta

Do 22. junija 2023 bo na obalni hitri cesti H6 na izvoznih krakih priključka Semedela (tako iz smeri Izole kot Ljubljane) oviran promet zaradi izvedbe kabelske kanalizacije za električni daljnovod.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto zjutraj in dopoldne delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V nedeljo bo vreme podobno kot v soboto, v ponedeljek pa bo bolj sončno, krajevne padavine bodo malo verjetne. Od torka naprej bodo padavine postopno spet vse verjetnejše, morda bo torek še večinoma suh.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj