Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 21. julija 2023

14.07.2023

Od petka zvečer do ponedeljka zjutraj bo zaprt krak razcepa Zadobrova, ki vodi s severne ljubljanske obvoznice proti Štajerski. Obvoz bo čez priključek Zaloška cesta.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Od petka, 14. julija 2023, od 21. ure do ponedeljka, 17. julija 2023, do 5. ure bo v razcepu Zadobrova zaprt krak, ki vodi s severne ljubljanske obvoznice na štajersko avtocesto zaradi preplastitve vozišča in postavitve jeklene varnostne ograje. Obvoz bo po vzhodni ljubljanski obvoznici čez priključek Ljubljana vzhod (Zaloška cesta).

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Novimi Jaršami in Zadobrovo (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodijo s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico, s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico in z vzhodne na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 med Tomačevim in Novimi Jaršami je zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Zadobrovi). Promet v dolžini približno 1,5 km je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (smerno vozišče proti Bežigradu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na priključku Leskoškova cesta je zaprt izvoz iz smeri Tomačevega.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do konca avgusta letos) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Tomačevemu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Na južni ljubljanski obvoznici A1 so se začela dela preureditve priključka Ljubljana zahod (Vič), ki obsegajo tudi ureditev priključevanja na križišču s Tržaško cesto (več informacij). Kljub zoženju posameznih krakov priključka bo promet še vedno potekal v vseh smereh, delno oviran bo predvsem del priključka v podvozu avtoceste.

Na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Litijsko cesto (Bizovikom) in Zaloško cesto proti razcepu Zadobrova je v dolžini 300 m zaprt zaviralno-pospeševalni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Od ponedeljka, 17. julija 2023, do konca letošnjega leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Gorenjska avtocesta

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Štajerska avtocesta

Od nedelje, 16. julija 2023, predvidoma do 28. avgusta 2023 bo na štajerski avtocesti A1 na območju počivališča Lukovica jug (v smeri proti Mariboru) in priključka Lukovica proti Mariboru v dolžini 400 m promet urejen po dveh zoženih pasovih zaradi obnove protihrupne ograje.

Predvidoma do začetka avgusta bo na odseku mariborske vzhodne obvoznice A1 med razcepom Dragučova in priključkom Maribor vzhod (Zrkovci) v dolžini 1,5 km zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Avstriji) zaradi sanacije poškodb po požaru v pokritem vkopu Malečnik (več informacij). Ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Pričakovati je občasne zastoje, zato v teh primerih priporočamo uporabo bivše hitre ceste skozi Maribor.

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova (več informacij). Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič je zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 3,7 km je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Novemu mestu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h.

Predvidoma do 20. julija 2023 bo zaprt priključek Bič proti Ljubljani, obvoz je čez priključek Trebnje zahod.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sončno, zjutraj bo ponekod kratkotrajna megla. V nedeljo in ponedeljek bo sončno in še bolj vroče. Od torka naprej se bo verjetnost popoldanskih in večernih neviht povečala. Vročina bo v notranjosti Slovenije postopno nekoliko popustila.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj