Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 4. avgusta 2023

28.07.2023

Dela v pokritem vkopu Malečnik se zaključujejo. V ponedeljek zvečer bo promet že sproščen skozi obnovljeno cev. Zaradi pričakovanega povečanja tranzitnega prometa konec tedna priporočamo uporabo bivše hitre ceste skozi Maribor.

 

Pokriti vkop Malečnik

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Predvidoma do začetka avgusta bo na odseku mariborske vzhodne obvoznice A1 med razcepom Dragučova in priključkom Maribor vzhod (Zrkovci) v dolžini 1,5 km zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Avstriji) zaradi sanacije poškodb po požaru v pokritem vkopu Malečnik (več informacij). Ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Pričakovati je občasne zastoje, zato v teh primerih priporočamo uporabo bivše hitre ceste skozi Maribor.

V ponedeljek, 31. julija 2023, zvečer bo ponovno sproščen promet skozi obnovljeno cev pokritega vkopa. Do srede bo promet na tem območju še občasno oviran (urejen bo po enem prometnem pasu) zaradi ureditve sredinskega ločilnega pasu pred pokritim vkopom.

Predvidoma do konca tega meseca bo na štajerski avtocesti A1 na območju počivališča Lukovica jug (v smeri proti Mariboru) in priključka Lukovica proti Mariboru v dolžini 400 m promet urejen po dveh zoženih pasovih zaradi obnove protihrupne ograje.

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Tomačevim in Zadobrovo (več informacij). Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Bežigradu), ves promet je preusmerjen na sosednjo, že obnovljeno polovico hitre ceste (smerno vozišče proti Zadobrovi), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Obnovitvena dela bodo zaključena najozneje do konca avgusta letos, nato sledi do sredine septembra zaključevanje del v ločilnem pasu, ko bo promet spet potekal po obeh polovicah hitre ceste, po dveh začasnih prometnih pasovih v vsako smer.

Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico in z vzhodne na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Na priključku Leskoškova cesta je zaprt izvoz iz smeri Tomačevega, zaprt je tudi uvoz s Šmartinske ceste proti Tomačevu.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do sredine septembra letos) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Tomačevemu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Na južni ljubljanski obvoznici A1 potekajo dela preureditve priključka Ljubljana zahod (Vič), ki obsegajo tudi ureditev priključevanja na križišču s Tržaško cesto (več informacij). Kljub zoženju posameznih krakov priključka promet zaenkrat poteka v vseh smereh, delno oviran je predvsem del priključka v podvozu avtoceste.

Predvidoma do konca tega meseca bo odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Litijsko cesto (Bizovikom) in Zaloško cesto proti razcepu Zadobrova v dolžini 300 m zaprt zaviralno-pospeševalni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Do konca letošnjega leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Gorenjska avtocesta

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) do novembra letos poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova, ki bo zaključena v drugi polvici avgusta. Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič je zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 3,7 km je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Novemu mestu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h.

Zaprt je priključek Bič proti Ljubljani, obvoz je čez priključek Trebnje zahod.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sončno, popoldne bodo v notranjosti nastale posamezne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Spet bo malo hladneje. Tudi v ponedeljek bodo še nastale posamezne plohe. V torek bo povečini suho vreme. Od srede dalje bodo padavine z nevihtami spet verjetnejše.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj