Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 25. avgusta 2023

18.08.2023

Ko se približuje novo šolsko leto, se s počitnic že vrača večina slovenskih dopustnikov. Tako se v tem obdobju turističnim tokovom počasi pridružujejo dnevne jutranje in popoldanske prometne konice.

 

Sončnica v sredinskem ločilnem pasu avtoceste

Fotografija: Tjaša Kovač

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

V nedeljo, 20. avgusta 2023, med 7. in 15. uro bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na krožišču Tomačevo zaprt izvoz proti Žalam zaradi zapore Štajerske ceste, kjer bo potekala mednarodna športna prireditev Vsi na rolerje.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Tomačevim in Zadobrovo, ki bo trajala do druge polovice septembra (več informacij). Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Bežigradu), ves promet je preusmerjen na sosednjo, že obnovljeno polovico hitre ceste (smerno vozišče proti Zadobrovi), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodijo s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico, z vzhodne na severno ljubljansko obvoznico in s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Do konca avgusta bosta na priključkih Šmartinska cesta (Nove Jarše) in Leskoškova cesta (pri BTC) zaprta uvoza na severno obvoznico proti Tomačevemu. Zapori sta potrebni zaradi zaključevanja del na trasi severne obvoznice H3 med Zadobrovo in Novimi Jaršami.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 t. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do sredine septembra) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Tomačevemu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Do 25. avgusta 2023 bo na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprt priključek Ljubljana zahod (Vič). Dela potekajo v sklopu preureditve priključka in ureditve priključevanja na križišču s Tržaško cesto (več informacij).

Na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Litijsko cesto (Bizovikom) in Zaloško cesto proti razcepu Zadobrova je zaprt del pospeševalno-zaviralnega pasu zaradi obnove protihrupne ograje.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Gorenjska avtocesta

Do novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Predvidoma do marca 2024 bodo do 4-krat dnevno v predoru Karavanke kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.

Štajerska avtocesta

Do konca oktobra bo na regionalni cesti Pesnica–Maribor (bivši hitri cesti skozi Maribor) zaprt desni pas zaradi obnove protihrupne ograje. 

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova, ki bo zaključena v drugi polovici avgusta (več informacij). Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič je zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 3,7 km je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Novemu mestu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Hitrost v območju zapore je omejena na 60 km/h.

Zaprt je priključek Bič proti Ljubljani, obvoz je čez priključek Trebnje zahod.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 je na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sončno, več spremenljive oblačnosti bo v vzhodni Sloveniji. V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in še nekoliko topleje. Tudi v nadaljevanju prihodnjega tedna bo prevladovalo sončno in vroče poletno vreme. Verjetnost neviht bo zelo majhna, nekoliko se bo povečala od petka naprej.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj