Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 1. septembra 2023

25.08.2023

Danes ponoči bo ponovno odprt priključek Ljubljana Vič, v Novih Jaršah pa bo na priključku Šmartinska cesta ponovno odprt uvoz proti Tomačevemu. V soboto in nedeljo bo zaradi nujne sanacije vozišča zaprt priključek Ljubljana Brod proti Kranju.

 

priključek Ljubljana zahod (Vič)

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

V petek, 25. avgusta 2023, opolnoči bo na južni ljubljanski obvoznici A1 ponovno odprt priključek Ljubljana zahod (Vič). Dela potekajo v sklopu preureditve priključka in ureditve priključevanja na križišču s Tržaško cesto (več informacij).

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Tomačevim in Zadobrovo, ki bo trajala do druge polovice septembra (več informacij). Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Bežigradu), ves promet je preusmerjen na sosednjo, že obnovljeno polovico hitre ceste (smerno vozišče proti Zadobrovi), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

V noči s petka na soboto (25. in 26. avgusta 2023) bo vzpostavljena sprememba delovne zapore med Tomačevim in Novimi Jaršami. Promet bo na tem odseku spet potekal po obeh smernih voziščih, vendar bosta do zaključka del zaprta prehitevalna pasova, zato bo promet v vsako smer vožnje potekal po dveh začasnih prometnih pasovih. Prometna ureditev med Novimi Jaršami in Zadobrovo do nadaljnjega ostaja nespremenjena. Ponovno bo odprt uvoz na priključku Šmartinska cesta (Nove Jarše) proti Tomačevemu, uvoz na priključku Leskoškova cesta (pri BTC) proti Tomačevemu pa do zaključka del ostaja zaprt.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 t. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do sredine septembra) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Tomačevemu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Litijsko cesto (Bizovikom) in Zaloško cesto proti razcepu Zadobrova je zaprt del pospeševalno-zaviralnega pasu zaradi obnove protihrupne ograje.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Gorenjska avtocesta

Od sobote, 26. avgusta 2023, od 7. ure do nedelje, 27. avgusta, do 24. ure bo zaprt priključek Ljubljana Brod v smeri proti Kranju (zaprta bosta tako izvoz kot uvoz na avtocesto v tej smeri) zaradi nujne sanacije vozišča.

Do novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Predvidoma do marca 2024 bodo do 4-krat dnevno v predoru Karavanke kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.

Štajerska avtocesta

Do konca oktobra bo na regionalni cesti Pesnica–Maribor (bivši hitri cesti skozi Maribor) zaprt desni pas zaradi obnove protihrupne ograje. 

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova (več informacij). Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič sta v dolžini 3,7 km zaprta prehitevalna pasov. Do zaključka del (v začetku septembra) bo promet v vsako smer potekal po dveh začasnih prometnih pasovih.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 je na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto in nedeljo še sončno in vroče. V nedeljo proti večeru v severozahodni Sloveniji ni izključena kakšna nevihta. V ponedeljek bo pretežno oblačno. Padavine, sprva tudi nevihte, bodo od zahoda prešle vso Slovenijo. Vročina bo popustila. V torek bo še deževno in hladneje. Tudi v sredo bo občasno še deževalo, nato bo praviloma suho.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj