Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 8. septembra 2023

01.09.2023

Začelo se je novo šolsko leto in zlasti v ponedeljek opozarjamo na močno povečan promet. Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic bodo do sredine septembra na naših cestah še prisotni tranzitni prometni tokovi dopustnikov.

 

"Presečišče treh avtocest – prve, druge in tretje osi – za večjo varnost na slovenskih cestah" (2016)
Avtor makete: Nik Vidmar pod vodstvom mentorice Marinke Mohorčič, OŠ Trebnje

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Tomačevim in Zadobrovo, ki bo trajala do sredine septembra (več informacij). Med Tomačevim in Novimi Jaršami (Šmartinsko cesto) promet že poteka po obeh smernih voziščih. Zaradi zaprtih prehitevalnih pasov bosta do zaključka del v vsako smer vožnje urejena dva začasna prometna pasova.

Med Novimi Jaršami in Zadobrovo trenutno poteka zadnja faza del (asfaltiranje). Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Bežigradu), ves promet pa je preusmerjen na sosednjo, že obnovljeno polovico hitre ceste (smerno vozišče proti Zadobrovi), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na priključku Leskoškova cesta (pri BTC) je zaprt uvoz na hitro cesto proti Tomačevemu.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 t. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Tomačevemu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Litijsko cesto (Bizovikom) in pokritim vkopom Strmec proti razcepu Malence je zaprt počasni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Štajerska avtocesta

V soboto, 2. septembra 2023, bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani na območju viadukta Preloge zaradi del zaprt vozni pas.

Do konca oktobra bo na regionalni cesti Pesnica–Maribor (bivši hitri cesti skozi Maribor) zaprt desni pas zaradi obnove protihrupne ograje. 

Gorenjska avtocesta

Do novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Predvidoma do marca 2024 bodo do 4-krat dnevno v predoru Karavanke kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova (več informacij). Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič sta v dolžini 3,7 km zaprta prehitevalna pasov. Do sredine septembra bo promet v vsako smer potekal po dveh začasnih prometnih pasovih.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 je na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto zjutraj po nekaterih nižinah megla, čez dan bo sončno. V nedeljo bo povečini sončno z nekaj jutranje megle. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti, v severni in vzhodni Sloveniji je možna kakšna ploha ali nevihta.

V ponedeljek bo sprva zmerno oblačno, čez dan pa kaže na sončno vreme. Nekoliko hladneje bo. Od torka dalje bo predvidoma prevladovalo suho in sončno vreme.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj