Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 22. septembra 2023

15.09.2023

S koncem tedna odstranjujemo delovno zaporo na severni ljubljanski obvoznici med Tomačevim in Zadobrovo ter začenjamo z obnovo pomurske avtoceste med Turniščem in Dolgo vasjo.

 

Štorklja gnezdi ob avtocesti

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Tomačevim in Zadobrovo (več informacij). Do 17. septembra 2023 potekajo zaključna dela, zaradi česar sta zaprta prehitevalna pasova, v vsako smer vožnje sta urejena dva začasna prometna pasova. Delovna zapora bo v celoti odstranjena v noči na ponedeljek.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Tomačevemu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer. V soboto, 16. septembra 2023, bo nastopila naslednja faza zapore, v kateri bo zaprto smerno vozišče proti Tomačevemu, ves promet pa bo preusmerjen na smerno vozišče proti Šiški, kjer bo prav tako urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Do zaključka del na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) je po severni ljubljanski obvoznici H3 prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 t.

Predvidoma do 31. oktobra 2023 bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Zaloško in Litijsko cesto proti razcepu Malence (Dolenjski) zaprt počasni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Pomurska avtocesta

V soboto, 16. septembra 2023, se bodo začela pripravljalna dela za obnovo pomurske avtoceste A5 med Turniščem in Dolgo vasjo (več informacij). V prvi fazi del, ki bo trajala do 24. septembra 2023, bosta v dolžini 9,5 km zaprta prehitevalna pasova. Zaradi delovne zapore ni pričakovati daljših zastojev.

V soboto, 16. septembra 2023, med 7. in 19. uro bo na pomurski avtocesti A5 na priključku Pernica zaprt izvoz iz smeri Maribora zaradi vzdrževalnih del na zaviralnem pasu avtoceste. Obvoz bo čez priključek Lenart.

Štajerska avtocesta

V teh dneh bo na odseku štajerske avtoceste A1 med razcepom Slivnica in Žalcem oviran promet zaradi obnove talnih označb, občasno so možni zastoji.

Do konca oktobra bo na regionalni cesti Pesnica–Maribor (bivši hitri cesti skozi Maribor) zaprt desni pas zaradi obnove protihrupne ograje. 

Primorska avtocesta

Predvidoma do 22. septembra 2023 bosta na odseku primorske avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko v dolžini 800 m zaprta odstavna pasova zaradi pripravljalnih del pri izgradnji novega avtocestnega priključka Dragomer.

Gorenjska avtocesta

Do novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

V noči s srede na četrtek, 20. in 21. septembra 2023, ter v noči s četrtka na petek, 21. in 22. septembra 2023, med 20. in 5. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom zaradi pranja predora. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Predvidoma do marca 2024 bodo do 4-krat dnevno v predoru Karavanke kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.

Dolenjska avtocesta

Med 13. in 22. septembrom je na odseku dolenjske avtoceste A2 med Trebnjem in Kronovim v obeh smereh vožnje predvidenih več vzdrževalnih del, zaradi česar bo promet potekal samo po enem pasu.

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem se končuje obsežnejša obnova (več informacij). V zadnji fazi del, ki bo trajala predvidoma do 20. septembra 2023, bosta zaprta odstavna pasova zaradi montaže jeklenih varnostnih ograj in varnostnih naletnih mehov na priključku Bič.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 je na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo občasno zmerno oblačno, možna bo kakšna kratkotrajna ploha. V nedeljo bo večinoma sončno, jutro bo ponekod po nižinah megleno.

V ponedeljek bo v zahodnih in deloma osrednjih krajih zmerno do pretežno oblačno, predvsem v hribih zahodne Slovenije bodo posamezne plohe ali nevihte. Drugod bo sončno. Razmeroma toplo bo. V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, malo hladneje bo. V sredo bo že večinoma suho in tudi za četrtek kaže na suho vreme. V petek bo ob prehodu vremenske motnje spet nekaj padavin.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj