Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 13. oktobra 2023

06.10.2023

Ugodne vremenske razmere bomo izkoristili za nujni sanaciji vozišč: v soboto na primorski avtocesti pred razcepom Kozarje v smeri Ljubljane ter v soboto in nedeljo na območju priključka Ljubljana Brod v smeri Kranja. Zaradi povečane gostote prometa je pričakovati zastoje.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto, 7. oktobra 2023, med 6.30 in 21. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Brezovico in razcepom Kozarje proti Ljubljani (podvoz Tržaška) promet v dolžini 300 m potekal samo po enem prometnem pasu (zaprta bosta odstavni in vozni pas) zaradi nujnega popravila razpok, udarnih jam in kolesnic. Pričakovati je zastoje.

 

V četrtek, 12. oktobra 2023, med 6.15 in 16. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Postojno in Razdrtim proti Kopru promet potekal po enem pasu zaradi sanacije vozišča. Pričakovati je zastoje.

Gorenjska avtocesta

V soboto, 7. oktobra 2023, med 4. in 21. uro in v nedeljo, 8. oktobra 2023, med 4. in 19. uro bosta na gorenjski avtocesti A2 na območju priključka Ljubljana Brod proti Kranju zaprta vozni oziroma pospeševalni pas zaradi popravila razpok, udarnih jam in kolesnic. Zaradi del bo zaprt uvoz proti Kranju iz smeri Nemške ceste. Pričakovati je zastoje.

Do sredine novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Predvidoma do marca 2024 bodo do 4-krat dnevno v predoru Karavanke kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Od 10. do 22. oktobra 2023 bosta zaprta prehitevalna pasova, promet bo v obeh smereh potekal po dveh zoženih pasovih. 11. oktobra 2023 bo promet občasno potekal po enem voznem pasu zaradi postavljanja zapore. Od 11. do 15. oktobra 2023 bo med 20. in 5. uro promet v nočnem času v smeri od Celovške ceste proti krožišču Tomačevo potekal le po enem voznem pasu zaradi montaže protihrupne ograje v ločilnem pasu.

Do zaključka del na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) je po severni ljubljanski obvoznici H3 prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 t.

V noči na četrtek, 12. oktobra 2023 bosta med 23. in 2. uro dve 30-minutni zapori med priključkom Nove Jarše in krožiščem Tomačevo ter med razcepom Zadobrova in priključkom Nove Jarše zaradi montaže portalov.

Predvidoma do konca oktobra bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Zaloško in Litijsko cesto proti razcepu Malence (Dolenjski) zaprt pospeševalno-zaviralni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Štajerska avtocesta

Do konca oktobra bo na regionalni cesti Pesnica–Maribor (bivši hitri cesti skozi Maribor) zaprt desni pas zaradi obnove protihrupne ograje. 

Pomurska avtocesta

Od četrtka, 12. oktobra 2023, do predvidoma 25. oktobra 2023 bosta na odseku pomurske avtoceste A5 med Pernico in Lenartom v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova zaradi izgradnje novih in ureditve obstoječih službenih prehodov ter lokalnih sanacij v sklopu preplastitve avtoceste.

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Turniščem in Dolgo vasjo poteka obnova vozišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Lendavi), ves promet pa je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Murski Soboti), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Razcep Dolga vas bo v tej fazi del ostal normalno prevozen.

Obalna hitra cesta

V ponedeljek, 9. oktobra 2023, se bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli začela izgradnja kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom, Izolo in Lucijo. Predvidoma do konca decembra 2023 bo promet v smeri proti Izoli potekal po enem pasu, oviran bo tudi uvoz na priključku Semedela proti Izoli zaradi del na območju pospeševalnega pasu. V času prometnih konic bo občasno lahko prihajalo do krajših zastojev. 

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno jasno. V nedeljo bo po nižinah sprva nekaj megle, čez dan bo sončno in zelo toplo. Popoldne se bo oblačnost od severovzhoda povečala.

V noči na ponedeljek bodo predvsem v severni Sloveniji prehodno možne manjše krajevne padavine. V ponedeljek bo povečini sončno in nekoliko hladneje. Od torka do petka kaže na povečini sončno in zelo toplo vreme za ta letni čas.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj