Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 20. oktobra 2023

13.10.2023

Po koncu turistične sezone je na našem avtocestnem omrežju več nujnih popravil poškodovanih vozišč. Gre sicer za kratkotrajna dela, ki pa glede na količino prometa na posameznih odsekih, kljub skrbno načrtovanim terminom in smeri del, lahko pomembno vplivajo na pretočnost prometa. V soboto, 14. oktobra 2023, bo na odsekih štajerske avtoceste med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Slovenska Bistrica jug proti Ljubljani ter v isti smeri tudi med priključkoma Celje zahod in Celje Center proti Ljubljani ter na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani promet urejen po enem prometnem pasu. promet urejen po enem prometnem pasu. Pričakovati je zastoje.

 

Prometna napoved

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto, 14. oktobra 2023, med 6.15 in 24. uro, bo na primorski avtocesti A1 med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi popravila asfaltne površine v dolžini približno 600 m. Promet bo urejen samo po enem prometnem pasu, zato je pričakovati zastoje.

Od torka. 17. oktobra 2023 od 5. ure do srede, 18. oktobra ponoči bo na primorski avtocesti A1 pred razcepom Gabrk proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi intervencijskega popravila vozišča. V času izvajanja del so možne občasne zgostitve prometa. 

V sredo, 18. oktobra 2023, med 6.15 in 17. uro, bo na primorski avtocesti A1 med Razdrtim in Senožečami proti Kopru zaprt prehitevalni pas čez viadukt Bandera zaradi sanacije vozišča. Promet bo urejen samo po enem prometnem pasu, zato je pričakovati zastoje.

Na odseku primorske avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko sta v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova v dolžini nekaj manj kot 1 km zaradi gradnje avtocestnega priključka Dragomer.

Štajerska avtocesta

V soboto, 14. oktobra 2023, med 7. in 20. uro, bo na štajerski avtocesti A1 med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Slovenska Bistrica jug proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi popravila dilatacije. Promet bo urejen samo po enem prometnem pasu, zato je pričakovati zastoje.

V soboto, 14. oktobra 2023, med 6. in 20. uro, bo na štajerski avtocesti A1 med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi popravila asfaltnih površin. Promet bo urejen samo po enem prometnem pasu, zato je pričakovati je zastoje.

Do konca oktobra bo na regionalni cesti Pesnica–Maribor (bivši hitri cesti skozi Maribor), med krožiščem Pesnica in nadvozom Melje proti Mariboru, zaprt vozni pas zaradi obnove protihrupne ograje. Promet bo urejen po prehitevalnem pasu.

Ljubljanska obvoznica

V soboto, 14. oktobra 2023, med 3. in 22. uro, bo na južni ljubljanski obvoznici A1 med priključkoma Ljubljana jug in Ljubljana center iz smeri Dolenjske proti Primorski zapora prehitevalnega pasu zaradi popravila vozišča, poškodovanega v hudi prometni nesreči, ki se je zgodila 11. septembra 2023. Promet bo urejen po enem prometnem pasu, zato je pričakovati zastoje.

V soboto, 14. oktobra 2023, med 6. in 10. uro, bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Ljubljana sever (Celovška c.) zaprt uvoz na obvoznico zaradi betoniranja temeljev zaščitne ograje avtocestnega portala. Obvoz bo urejen po servisni cesti in prek priključka Dravlje.

V noči na soboto, 14. oktobra 2023, bo med 23. in 23.30 uro popolna 30-minutna zapora (brez obvoza) na severni ljubljanski obvoznici H3 med razcepom Zadobrova in priključkom Nove Jarše zaradi montaže portala čez obvoznico.

Od petka, 13. oktobra 2023, od 21. ure do sobote, 14. oktobra 2023, do 22. ure bo na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico ter z vzhodne na severno ljubljansko obvoznico, promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi popravila posedkov in mrežastih razpok na vozišču. V soboto, 14. oktobra 2023, do 18. ure bo na kraku razcepa Zadobrova, ki vodi s severne ljubljanske obvoznice na štajersko avtocesto promew potekal le po enem prometnem pasu zaradi popravila jeklene varnostne ograje.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 je na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) zaključena prenova dotrajanega nadvoza, ki jo je izvajala Mestna občina Ljubljana. Delovna zapora na trasi obvoznice bo v celoti odstranjena v soboto, 14. oktobra 2023. Z zaključkom navedenih del se ukinja tudi prepoved tranzita po severni ljubljanski obvoznici H3 tovornim vozilom nad 7,5 tone.

Predvidoma do konca oktobra bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Zaloško in Litijsko cesto proti razcepu Malence (Dolenjski) v dolžini približno 500 m zaprt pospeševalno-zaviralni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Gorenjska avtocesta

V ponedeljek, 16. oktobra 2023, med 5. in 13. uro, bo na gorenjski avtocesti A2 med Radovljico in Lescami proti Jesenicam zaprt vozni pas v dolžini približno 500 m zaradi nakladanja izrednega tovora.

Do sredine novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo, ki je proti Ljubljani dolga približno 3 km, proti Karavankam pa približno 2 km, je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Predvidoma do marca 2024 bodo do 4-krat dnevno v predoru Karavanke kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.

Pomurska avtocesta

Do predvidoma 25. oktobra 2023 bo na pomurski avtocesti A5 med Pernico in Lenartom promet v obeh smereh v dolžini približno 2 km potekal po enem pasu zaradi izgradnje novih in ureditve obstoječih službenih prehodov ter lokalnih sanacij v sklopu preplastitve avtoceste.

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Turniščem in Dolgo vasjo poteka obnova vozišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Lendavi), ves promet pa je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Murski Soboti), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Razcep Dolga vas bo v tej fazi del ostal normalno prevozen.

Obalna hitra cesta

Predvidoma do konca decembra 2023 na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo promet v smeri proti Izoli poteka po enem pasu zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom, Izolo in Lucijo. Oviran je tudi uvoz na priključku Semedela proti Izoli zaradi del na območju pospeševalnega pasu. V času prometnih konic občasno lahko prihaja do krajših zastojev. 

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo jutri pretežno jasno, več oblačnosti bo le na zahodu. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Na zahodu lahko popoldne in zvečer pade kakšna kaplja dežja.

V soboto bo ponekod na zahodu rahlo deževalo, drugod bo razmeroma sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Ponoči se bo pooblačilo. V nedeljo bo oblačno s padavinami, ohladilo se bo, meja sneženja se bo proti večeru spustila do okoli 1500 m nad morjem.

 

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

 

Nazaj