Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 3. novembra 2023

27.10.2023

V soboto bo med predorom Šentvid in priključkom Ljubljana Brod proti Kranju promet potekal le po enem pasu zaradi sanacije vozišča, pričakovati je zastoje. Konec tedna bodo dela tudi na štajerski avtocesti pri Celju.

 

Priključek Ljubljana Šentvid iz ptičje perspektive

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

V soboto, 28. oktobra 2023, bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Ljubljana Šentvid in Ljubljana Brod proti Kranju promet v dolžini 400 m potekal le po prehitevalnem pasu zaradi nujnega popravila posedkov, mrežastih razpok in udarnih jam na voznem in pospeševalnem pasu. Zaprte bodo izvozna cev iz predora Šentvid na Celovško cesto, uvozna rampa s Celovške ceste proti Kranju in krak priključka Ljubljana Brod, ki vodi iz predora Šentvid na Obvozno cesto (nekdanjo Nemško cesto).

Do sredine novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo, ki je proti Ljubljani dolga približno 3 km, proti Karavankam pa približno 2 km, je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Predvidoma do marca 2024 bodo do 4-krat dnevno v predoru Karavanke kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.

Štajerska avtocesta

V soboto, 28. oktobra 2023, med 7. in 18. uro bo na štajerski avtocesti A1 na območju priključka Celje center proti Mariboru promet potekal po enem prometnem pasu zaradi popravila dilatacije na mostu čez Hudinjo.

V soboto, 28. oktobra 2023, med 9. in 17. uro ter v nedeljo, 29. oktobra 2023, med 8. in 17. uro bo na štajerski avtocesti A1 na območju priključka Celje vzhod proti Ljubljani promet potekal po enem prometnem pasu zaradi popravila poškodovanih lamelnih trakov nadvoza.

Do konca oktobra bo na bivši hitri cesti skozi Maribor med krožiščem Pesnica in nadvozom Melje proti Mariboru zaprt desni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Med 27. in 30. oktobrom 2023 bo na bivši hitri cesti skozi Maribor na priključku pred krožiščem Pesnica zaprt uvoz s ceste Pekel proti Pesnici. Obvoz bo skozi krožišče Pesnica.

Ljubljanska obvoznica

V soboto, 28. oktobra 2023, bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Ljubljana sever (Celovška cesta) zaprt uvoz v smeri razcepa Koseze.

Do 15. decembra 2023 bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med pokritim vkopom Strmec in Bizovikom (Litijsko cesto) v smeri proti razcepu Zadobrova (Štajerski) zaprt odstavni in zaviralni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do konca novembra 2023 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Turniščem in Dolgo vasjo potekala obnova vozišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Lendavi), ves promet pa je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Murski Soboti), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Razcep Dolga vas bo v tej fazi del ostal normalno prevozen.

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet potekal po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

Obalna hitra cesta

Predvidoma do konca decembra 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli promet potekal po enem pasu zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom, Izolo in Lucijo. Oviran je tudi uvoz na priključku Semedela proti Izoli zaradi del na območju pospeševalnega pasu. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo krajši zastoji.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva zmerno do pretežno oblačno, po nekaterih nižinah tudi megleno. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v zahodni Sloveniji bo nastalo nekaj ploh. V nedeljo in ponedeljek bo v vzhodnih krajih večinoma sončno. Drugod bo spremenljivo oblačno, predvsem na zahodu bodo nastajale krajevne plohe.

Nad našimi kraji bodo v prihodnjem tednu še naprej vztrajali topli in vlažni jugozahodni vetrovi. Prevladovalo bo bolj oblačno vreme, občasno bo predvsem v zahodni polovici Slovenije tudi deževalo. Sončna obdobja bodo bolj pogosta v vzhodni Sloveniji.  

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj