Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 17. novembra 2023

10.11.2023

Konec tedna bo zaradi del zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, obvoz bo po vzporedni cesti. Dela bodo tudi na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Pričakovati je zastoje.

 

Dolenjska avtocesta jeseni

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od sobote, 11. novembra 2023, od 4.30 ure do nedelje, 12. novembra 2023, do 17. ure bo na odseku primorske avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko proti Kopru promet potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi nujne sanacije vozišča (popravila udarnih jam in kolesnic) bosta zaprta vozni in odstavni pas. Pričakovati je zastoje.

Štajerska avtocesta

Od sobote, 11. novembra 2023, od 12. ure do ponedeljka, 13. novembra 2023, do 6. ure bo zaprta štajerska avtocesta A1 med Blagovico in Vranskim proti Mariboru. Popolna zapora je potrebna zaradi sanacijskih del na vozišču, pregledov objektov in rednih vzdrževalnih del. Na priključku Trojane bo zaprt tudi uvoz proti Ljubljani. Obvoz bo po vzporedni državni cesti. Pričakovati je zastoje.

Od srede, 15. novembra 2023, od 10. ure do četrtka, 16. novembra 2023, do 5. ure bosta na štajerski avtocesti A1 na območju priključka Krtina proti Ljubljani v dolžini 500 m zaprta vozni in odstavni pas, na priključku bo zaprt tudi uvoz proti Ljubljani. Zapora je potrebna zaradi nujne sanacije nevarne poškodbe vozišča.

Na bivši hitri cesti skozi Maribor med krožiščem Pesnica in nadvozom Melje proti Mariboru je zaprt vozni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Ljubljanska obvoznica

V nedeljo, 12. novembra 2023, med 4. in 22. uro bo na odseku zahodne ljubljanske obvoznice A2 med priključkom Brdo in razcepom Koseze proti Kranju promet v dolžini 400 m potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi popravila posedkov, mrežastih razpok in udarnih jam bosta zaprta vozni in pospeševalni pas. Zaprt bo tudi uvoz na priključku Brdo proti Kranju.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Gorenjska avtocesta

Do konca novembra bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) potekala sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo, ki je proti Ljubljani dolga približno 3 km, proti Karavankam pa približno 2 km, je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do konca novembra 2023 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Turniščem in Dolgo vasjo potekala obnova vozišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Lendavi), ves promet pa je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Murski Soboti), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Razcep Dolga vas v tej fazi del ostaja normalno prevozen.

Obalna in istrska hitra cesta

Predvidoma do konca decembra 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli promet potekal po enem pasu zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom, Izolo in Lucijo. Oviran je tudi uvoz na priključku Semedela proti Izoli. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Predvidoma do sredine januarja bo na obalne hitre ceste H6 in istrske hitre ceste H5 med Semedelo in Bertoki proti Ljubljani ter na odseku istrske hitre ceste H5 med Bertoki in Koprom (Škocjan) proti Kopru promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi sanacije prometne signalizacije. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji. Od ponedeljka, 13. novembra 2023, bo sanacija prometne signalizacije potekala tudi na odseku med razcepom Sermin in Bertoki proti Kopru.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bodo v soboto zgodaj dopoldne padavine od zahoda povsod ponehale, delno se bo razjasnilo. Čez dan bodo možne še posamezne kratkotrajne plohe. V nedeljo bo jutro hladno in po nekaterih nižinah megleno s slano. Čez dan se bo postopno pooblačilo.

Od ponedeljka do srede kaže na večinoma suho vreme. Jutra bodo nekoliko toplejša kot v nedeljo, dotok toplejšega zraka v višinah pa ne bo prav dosti vplival na dnevne temperature, saj bo nastal temperaturni obrat. V četrtek bodo padavine nekoliko verjetnejše.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj