Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 24. novembra 2023

17.11.2023

Konec tedna bo popolna zapora štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, obvoz bo po vzporedni cesti.

Dela bodo tudi na primorski avtocesti v obeh smereh vožnje, na območju priključka Ljubljana Vič ter med Sneberjem in razcepom Zadobrova. Pričakovati je zastoje.

 

Viadukt Črni Kal

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Od sobote, 18. novembra 2023, od 12. ure do ponedeljka, 20. novembra 2023, do 6. ure bo zaprta štajerska avtocesta A1 med Blagovico in Vranskim proti Mariboru. Popolna zapora je potrebna zaradi sanacijskih del na vozišču, pregledov objektov in rednih vzdrževalnih del. Na priključku Trojane bo zaprt tudi uvoz proti Ljubljani. Obvoz bo po vzporedni državni cesti.

Od petka, 17. novembra 2023, od 20. ure do sobote, 18. novembra 2023, do 22. ure bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Sneberjem in Zadobrovo proti Zadobrovi v dolžini 500 m promet potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi popravila posedkov, mrežastih razpok in udarnih jam bo zaprt vozni pas.

Predvidoma do konca novembra bo na bivši hitri cesti skozi Maribor med krožiščem Pesnica in nadvozom Melje proti Mariboru zaprt vozni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Primorska avtocesta

V soboto in nedeljo, 18. in 19. novembra 2023, med 8. in 15. uro bo na primorski avtocesti A1 pred priključkom Brezovica proti Ljubljani v dolžini 1,6 km promet potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi sanacije nadvozov Brezovica in Podpeč bosta zaprta vozni in odstavni pas. V območju zapore bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

V soboto, 18. novembra 2023, med 11. in 14. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Logatcem in Uncem proti Kopru v dolžini 300 m promet potekal le po enem prometnem pasu, Zaradi sanacije razpok na vozišču bo zaprt vozni pas. V območju zapore bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

Od sobote, 18. novembra 2023, od 11. ure do nedelje, 19. novembra 2023, do 20. ure bo na odseku primorske avtoceste A1 med Postojno in Razdrtim proti Kopru v dolžini 1,1 km promet potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi popravila udarnih jam in kolesnic bosta zaprta vozni in odstavni pas. V območju zapore bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

Ljubljanska obvoznica

V soboto, 18. novembra 2023, med 4. in 22. uro bo na območju priključka Ljubljana Vič proti Dolenjski promet potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi nujnega popravila posedkov, mrežastih razpok in udarnih jam bosta zaprta vozni in pospeševalni pas. Zaprt bo tudi uvoz na priključku Vič proti Dolenjski.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Vipavska hitra cesta

V noči s petka na soboto, 17. in 18. novembra 2023, med 22. in 4. uro bo popolna zapora odseka vipavske hitre ceste H4 med Ajdovščino in Selom proti Italiji zaradi glavnega pregleda pokritega vkopa Vipavski Križ. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti.

V noči s sobote na nedeljo, 18. in 19. novembra 2023, med 22. in 4. uro bo popolna zapora odseka vipavske hitre ceste H4 med Selom in Ajdovščino proti Ljubljani zaradi glavnega pregleda pokritega vkopa Vipavski Križ. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti.

Gorenjska avtocesta

Do konca novembra bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) potekala sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo, ki je proti Ljubljani dolga približno 3 km, proti Karavankam pa približno 2 km, je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do konca novembra 2023 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Turniščem in Dolgo vasjo potekala obnova vozišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Lendavi), ves promet pa je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Murski Soboti), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Razcep Dolga vas v tej fazi del ostaja normalno prevozen.

Obalna in istrska hitra cesta

Predvidoma do konca decembra 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli promet potekal po enem pasu zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom, Izolo in Lucijo. Oviran je tudi uvoz na priključku Semedela proti Izoli. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Predvidoma do sredine januarja bo na odsekih obalne hitre ceste H6 in istrske hitre ceste H5 med Semedelo in Bertoki proti Ljubljani ter na odseku istrske hitre ceste H5 med razcepom Sermin in Koprom (Škocjan) proti Kopru promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi sanacije prometne signalizacije. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Koristne informacije

Megla

Poleg previdnosti pri vožnji v meglenih dneh je pomembno, da vsak voznik preveri, ali ima na svojem avtomobilu prižgane tudi zadnje luči. Večina sodobnejših avtomobilov s samodejnim prižigom luči namreč prižge le sprednje dnevne luči, medtem ko zadek ostane v temi. Naš nasvet je: pred odhodom v temno in megleno jesensko jutro ročno prižgite luči.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno jasno. V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V ponedeljek se bo pooblačilo. Popoldne bo na zahodu in jugu začelo rahlo deževati.

V noči na torek bo najverjetneje padlo nekaj dežja. Za torek je vremenska napoved še negotova, a večina napovedi kaže v smer suhega vremena, oblačnost se bo trgala. V sredo in četrtek se bo nadaljeval trend hladnejšega vremena.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj