Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 15. decembra 2023

08.12.2023

Konec tedna bo na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru promet potekal po enem pasu zaradi sanacije nadvozov Brezovica in Podpeč. Pričakovati je zastoje.

 

Zahodna ljubljanska obvoznica

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto, 9. decembra 2023, med 6. in 16. uro ter v nedeljo, 10. decembra 2023, med 6.30 in 16. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko proti Kopru promet v dolžini 1,3 km potekal po enem prometnem pasu. Zaradi sanacije nadvozov Brezovica in Podpeč bosta v soboto zaprta vozni in odstavni pas, v nedeljo pa prehitevalni pas. V območju delovne zapore bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

Štajerska avtocesta

V noči s ponedeljka na torek, 11. in 12. decembra 2023, med 20. in 3. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani (v predoru Golo rebro) zaprt en prometni pas zaradi pregleda predora.

Gorenjska avtocesta

V sredo in četrtek, 13. in 14. decembra 2023, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Ljubljanska obvoznica

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Obalna in istrska hitra cesta

Predvidoma do 22. decembra 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli promet potekal po enem pasu zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom, Izolo in Lucijo. Oviran je tudi uvoz na priključku Semedela proti Izoli. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Predvidoma do sredine januarja bo na odsekih obalne hitre ceste H6 in istrske hitre ceste H5 med Semedelo in Bertoki proti Ljubljani ter na odseku istrske hitre ceste H5 med razcepom Sermin in Koprom (Škocjan) proti Kopru promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi sanacije prometne signalizacije. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Koristne informacije

Megla

Poleg previdnosti pri vožnji v meglenih dneh je pomembno, da vsak voznik preveri, ali ima na svojem avtomobilu prižgane tudi zadnje luči. Večina sodobnejših avtomobilov s samodejnim prižigom luči namreč prižge le sprednje dnevne luči, medtem ko zadek ostane v temi. Naš nasvet je: pred odhodom v temno in megleno jesensko jutro ročno prižgite luči.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva povsod oblačno, rahlo sneženje bo dopoldne tudi na vzhodu ponehalo. V zahodnih krajih se bo oblačnost trgala. V nedeljo zjutraj bo oblačno s padavinami, meja sneženja bo sprva na okoli 600 m, nato se bo dvigala, po nekaterih nižinah bo možna poledica. Čez dan se bo delno razjasnilo.

V ponedeljek se bo od zahoda oblačnost povečala, nekaj jasnine bo v severni in vzhodni Sloveniji. Ponekod bo zapihal jugozahodnik, topleje bo. V torek bo oblačno, le na severovzhodu so možna tudi krajša sončna obdobja. Ponekod v zahodni Sloveniji bo deževalo, drugod bo večinoma še suho. Pihal bo jugozahodnik, še naprej bo dokaj toplo. Verjetnost padavin se bo povečala v sredo in v noči na četrtek, po nižinah bo večinoma deževalo.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj