Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 23. februarja 2024

16.02.2024

Konec tedna bodo dela med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani zaradi zaključka sanacije nadvozov. V nedeljo bodo vzdrževalna dela tudi med Logatcem in Uncem.
 

Viadukt Črni Kal

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto in nedeljo, 17. in 18. februarja 2024, med 7.30 in 17. uro bo promet na odseku primorske avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani v dolžini 2,8 km potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi sanacije nadvozov bo zaprt prehitevalni pas. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h. Možni so zastoji.

V nedeljo, 18. februarja 2024, med 7. in 12. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani v dolžini 1,9 km zaprt prehitevalni pas zaradi nujnih vzdrževalnih del. Med 12.30 in 17. uro bo sledila zapora v obratni smeri, med Logatcem in Uncem proti Kopru v dolžini 1,9 km. Zapori sta potrebni zaradi nujnih vzdrževalnih del.

Gorenjska avtocesta

V torek, sredo in četrtek, od 20. do 22. februarja 2024, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom zaradi vzdrževalnih del. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Predvidoma do sredine aprila 2024 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice vzhod (Lipce) in Jesenice zahod (Hrušica) proti Karavankam hitrost omejena na 80 km/h. Omejitev hitrosti je vzpostavljena zaradi delovne zapore na območju odstavne niše v dolžini 100 m, ki zagotavlja dostop do območja del na viaduktu Podmežakla 4.

Istrska in obalna hitra cesta

Predvidoma do 1. marca 2024 bo na obalni hitri cesti H6 med Koprom (Semedelo) in Izolo proti Izoli v dolžini 3,3 km ter med Izolo in predorom Markovec v smeri Kopra v dolžini 600 m promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi prenove kabelske kanalizacije za električni daljnovod. Možni bodo le izredni prevozi do širine 3,5 m. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji. Od ponedeljka, 12. februarja 2024, se bo zapora v smeri Izole podaljšala za 250 m, v smeri Kopra pa za 2 km.

Predvidoma do 29. februarja 2024 bo na odseku istrske hitre ceste H5 med Koprom in Bertoki proti Ljubljani v dolžini 2,2 km ter od 21. februarja 2024 tudi med razcepom Sermin in Koprom proti Kopru v dolžini 1,6 km promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi sanacije prometne signalizacije in izboljšanja prometne varnosti priključkov. Možni bodo le izredni prevozi do širine 3,5 m. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do torka, 20. februarja 2024, bosta na pomurski avtocesti A5 med Sveto Trojico in Svetim Jurijem ob Ščavnici (pred in v predoru Cenkova) v dolžini 1,6 km zaprta prehitevalna pasova v obeh smereh vožnje zaradi postavitve montažnih prehodov pred predorom. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva delno jasno, po nekaterih kotlinah in ob morju tudi megleno. Čez dan bo oblačnost od severa naraščala. Zvečer in v noči na nedeljo bo tu in tam lahko padla kakšna kaplja dežja. V nedeljo bo pretežno oblačno in povečini suho, na Primorskem bo prehodno pihala šibka burja. V ponedeljek bo oblačno, ponekod bo možen rahel dež. V torek se bo razjasnilo in delno jasno vreme pričakujemo še v sredo. V četrtek kaže na več oblačnosti.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj