Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 8. marca 2024

01.03.2024

Konec tedna bodo dela med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Od ponedeljka bo zaradi del zaprta ena od cevi predora Markovec, dela bodo tudi na območju razcepa Dragučova in na pomurski avtocesti.

 

Zapora skozi predor Markovec

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od sobote, 2. marca 2024, od 11. ure do nedelje, 3. marca 2024, do 20. ure bo promet na odseku primorske avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko proti Kopru v dolžini 1,5 km potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi popravila vozišča bosta zaprta vozni in odstavni pas. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h. Zlasti v soboto je lahko pričakovati tudi daljše zastoje.

Štajerska avtocesta

Od ponedeljka, 4. marca 2024, do 22. marca 2024 bo na krakih razcepa Dragučova, ki vodita iz smeri Maribora na pomursko avtocesto (proti Pernici) ter v obratni smeri, s pomurske avtoceste proti Mariboru (Zrkovci), promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi geološko-geomehanskih in hidrogeoloških raziskav na opornih zidovih v območju razcepa.

Obalna hitra cesta

Promet med Koprom in Izolo skozi predor Markovec poteka po enem pasu v vsako smer vožnje zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod. Od ponedeljka, 4. marca 2024, bo vzpostavljena enomesečna popolna zapora cevi predora Markovec iz smeri Izole proti Kopru zaradi. Ves promet bo preusmerjen skozi sosednjo predorsko cev, kjer bo urejen po enem voznem pasu v vsako smer vožnje. Hitrost prometa bo omejena na 60 km/h (več informacij).

Istrska hitra cesta

Predvidoma do konca marca bo na odseku istrske hitre ceste H5 med Koprom in Bertoki proti Ljubljani v dolžini 2,2 km promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi sanacije prometne signalizacije in izboljšanja prometne varnosti priključkov. Možni bodo le izredni prevozi do širine 3,5 m.

Pomurska avtocesta

Od ponedeljka, 4. marca 2024, do predvidoma 23. marca 2024, bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Sv. Jurijem ob Ščavnici proti Mariboru v dolžini 1,2 km promet potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi sanacije odvodnjavanja na območju Dragotincev bo zaprt vozni pas. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h.

Gorenjska avtocesta

V sredo, 6. marca 2024, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom zaradi vzdrževalnih del. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Predvidoma do sredine aprila 2024 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice vzhod (Lipce) in Jesenice zahod (Hrušica) proti Karavankam hitrost omejena na 80 km/h. Omejitev hitrosti je vzpostavljena zaradi delovne zapore na območju odstavne niše v dolžini 100 m, ki zagotavlja dostop do območja del na viaduktu Podmežakla 4.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto in nedeljo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih in južnih krajih bo občasno rahlo deževalo.

V ponedeljek bo nekaj dežja predvsem v zahodni in južni Sloveniji, drugod bo najverjetneje suho. V torek in sredo bo več jasnine na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Drugod bo deloma jasno s kakšno kratkotrajno ploho. Jutra bodo malo hladnejša.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj