Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 12. aprila 2024

05.04.2024

Konec tedna bodo dela na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru ter na štajerski avtocesti med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru. Pričakovati je  zastoje.

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od sobote, 6. aprila 2024, od 12.00 do nedelje, 7. aprila, do 20.00, bo promet na odseku avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko proti Kopru v dolžini približno 1,5 km potekal po prehitevalnem pasu zaradi nujnega popravila vozišča. Zaprta bosta vozni in odstavni pas.

V soboto, 6. aprila 2024, med 13. in 19. uro, bo promet na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru v dolžini približno 500 m potekal po prehitevalnem pasu zaradi geodetskih in vzdrževalnih del.  Zaprta bosta vozni in počasni pas.

V nedeljo, 7. aprila 2024, med 12. in 19. uro, bo promet na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru v dolžini približno 4,5 km potekal po prehitevalnem pasu zaradi geodetskih in vzdrževalnih del.  Zaprta bosta vozni in počasni pas.

Med 8. in 12. aprilom 2024 bo potekal pregled viadukta Črni Kal. Predvidoma 8. in 9. aprila 2024 bo promet potekal samo po enem pasu proti Kopru, 10. in 11. aprila 2024 pa bo proti Ljubljani. V primeru slabih vremenskih pogojev (dež, veter) dela odpadejo.

 

Štajerska avtocesta 

V soboto, 6. aprila 2024, od 4. do 23. ure bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru v dolžini približno 2,5 km potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi popravila vozišča bo zaprt vozni pas. Pričakovati je zastoje.

V nedeljo, 7. aprila 2024, od 4. do 23. ure bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru v dolžini približno 1 km potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi popravila vozišča bo zaprt vozni pas. V tem času bo zaprt izvoz Domžale proti Mariboru. Obvoz bo prek priključka Šentjakob oz. Krtina.

V soboto, 6. aprila 2024, od polnoči do 20. ure bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkom Maribor jug in razcepom Slivnica proti Mariboru potekal le po enem prometnem pasu zaradi del.

V soboto, 6. aprila 2024, med 7. in 19. uro bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Fram proti Mariboru potekal le po enem prometnem pasu zaradi del. V tem času bo zaprto tudi malo počivališče Polskava proti Mariboru.

V soboto, 6. aprila 2024, med 5. in 20. uro bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkoma Celje zahod in Žalec proti Ljubljani potekal le po enem prometnem pasu zaradi del.

V soboto, 6. aprila 2024, od 6. do 17. ure bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 na območju priključka Šempeter proti Ljubljani potekal samo po enem pasu zaradi del (zamenjava kažipotne signalizacije).

V soboto, 6. aprila 2024, od 6. do 14. ure bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 na območju priključka Krtina proti Mariboru potekal samo po enem pasu zaradi del (zamenjava kažipotne signalizacije).

V nedeljo, 7. aprila 2024, med polnočjo in 19. uro bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Fram proti Mariboru potekal le po enem prometnem pasu zaradi del.

V torek, 9. aprila 2024, med 6. in 14. uro bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 na območju priključka Krtina proti Mariboru potekal samo po enem pasu zaradi del (zamenjava kažipotne signalizacije).

Do predvidoma 30. maja 2024 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentjakobom zaprt odstavni pas in občasno vozni pas zaradi zamenjave kažipotne signalizacije.  

 

Istrska in obalna hitra cesta

Med 8. in 10. aprilom 2024 bo oviran promet na obalni hitri cesti H5 in H6 zaradi obnove talnih oznak. Dela se bodo izvajala v premični zapori.

 

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Ljubljana z okolico

Od petka, 5. aprila 2024, od 8.30 do sobote, 6. aprila 2024, do 23. ure, bo promet na odseku avtoceste A2 med Grosupljem in Ivančno Gorico v smeri Ljubljane v dolžini približno 2 km potekal po prehitevalnem pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del.

 

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami poteka obnova vozišče konstrukcije (več informacij). V prvi fazi del, ki bo trajala predvidoma do 13. aprila 2024, sta iz smeri Gorenjske proti Ljubljani ter iz smeri Ljubljane proti Gorenjski zaprta prehitevalna pasova, promet poteka po dveh zoženih pasovih. Hitrost vožnje v predoru in območju zapore je omejena na 60 km/h. Zaprta je tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice. Zaprt je tudi uvoz s Podutiške ceste na avtocesto proti Kranju.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 bo predvidoma do 13. aprila 2024 zaradi izgradnje odstavne niše zaprt izvoz Podutik, ki iz smeri razcepa Koseze vodi na Podutiško cesto.

 

Gorenjska avtocesta

Po zimski prekinitvi se nadaljuje obnova odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) proti Karavankam (več informacij). Do konca julija 2024 bo promet na razdalji približno 2 km potekal po lani obnovljeni polovici avtoceste dvosmerno po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje zaradi obnove vozišča ter viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4.

V sredo, 10. aprila 2024, med 8. in 16. uro, bo promet na avtocesti A2 skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno zaradi vzdrževalnih del.

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do sredine aprila 2024 sta zaprta odseka med Turniščem in Dolgo vasjo proti Dolgi vasi ter odsek med Dolgo vasjo in Lendavo proti Lendavi. Zaprta sta izvoz v razcepu Dolga vas in odsek hitre ceste H7 proti Madžarski. Vozniki, ki so iz smeri Murske Sobote namenjeni proti Lendavi in bi želeli v razcepu Dolga vas zaviti proti staremu mejnemu prehodu Dolga vas (na H7), vožnjo nadaljujejo po avtocesti A5 do naslednjega izvoza Lendava in se nato prek nadvoza v Lendavi preusmerijo nazaj na avtocesto A5 proti razcepu Dolga vas ter nato po hitri cesti H7 proti staremu mejnemu prehodu Dolga vas. Vozniki, ki so iz smeri starega mejnega prehoda Dolga vas namenjeni proti razcepu Dolga vas in bi želeli zaviti na avtocesto A5 v smeri Lendave, vožnjo nadaljujejo po avtocesti A5 v smeri Murske Sobote proti naslednjemu izvozu Turnišče. Prek nadvoza v Turnišču so preusmerjeni na avtocesto A5 proti razcepu Dolga vas in naprej po avtocesti A5 proti Lendavi.

 

Koristne informacije

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj