Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 19. aprila 2024

12.04.2024

Na primorski avtocesti bodo popravila poškodovanih delov vozišč potekala ob koncih tedna do prvomajskih praznikov, potem pa bomo zaradi prihajajoče turistične sezone z deli zaključili. Ta konec tedna bodo dela na odsekih med Logatcem in Uncem ter med Postojno in Razdrtim proti Kopru. Pričakovati je zastoje. Zaradi izvedbe vaje v predoru Podnanos bo v nedeljo dopoldne zaprta vipavska hitra cesta med razcepom Nanos in Vipavo.

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od sobote, 13. aprila 2024, od 19. ure do nedelje, 14. aprila 2024, do 20. ure, bo promet na odseku avtoceste A1 med Logatcem in Uncem proti Kopru v dolžini približno 800 metrov potekal po prehitevalnem pasu zaradi nujnega popravila vozišča.

Od sobote, 13. aprila 2024, od 19. ure do nedelje, 14. aprila 2024, do 20. ure, bo promet na odseku avtoceste A1 med Postojno in Razdrtim proti Kopru v dolžini približno 600 metrov potekal po prehitevalnem pasu zaradi nujnega popravila vozišča.

 

Vipavska hitra cesta

V nedeljo, 14. aprila 2024, bo med 8. in 11.30 uro na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in priključkom Vipava popolna zapora zaradi izvedbe vaje zaščite in reševanja. Obvoz bo tako proti Novi Gorici kot proti Ljubljani urejen po vzporedni regionalni cesti med priključkoma Razdrto in Vipava. 

 

Štajerska avtocesta

Od sobote, 13. aprila 2024, od 7. ure do nedelje, 14. aprila 2024, do 16. ure bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica proti Mariboru potekal le po enem prometnem pasu zaradi del na viaduktu Preloge.

Do predvidoma 30. maja 2024 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentjakobom zaprt odstavni pas in občasno vozni pas zaradi zamenjave kažipotne signalizacije.  

 

Ljubljana z okolico 

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami poteka obnova vozišče konstrukcije (več informacij). V soboto, 13. aprila 2024 se začenja druga faza del, ki bo trajala predvidoma do 14. maja 2024. Promet bo po dveh zoženih pasovih v obe smeri potekal po polovici avtoceste proti Kranju. Hitrost bo omejena na 60 km/uro. Zaprta je tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice. Zaprt bo priključek Podutik (izvoz z avtoceste in uvoz na avtocesto) v smeri Brda (Primorske).

V noči na soboto, 13. aprila 2024, bo med 20. in 5. uro zaprt predor Šentvid v obe smeri zaradi prestavljanja zapore. Promet v smeri Kranja bo voden prek ljubljanske obvoznice H3 na priključek Ljubljana sever in nato na Celovško cesto, v smeri Ljubljane pa prek priključka Šentvid na Celovško cesto in nato na priključek Ljubljana sever.

V soboto, 13. aprila 2024 in nedeljo, 14. aprila 2024 bo med 9. in 17. uro občasno moten promet na vpadnicah v Ljubljano in na ljubljanski obvoznici zaradi mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja avtoceste, priključkov in počivališč.

 

Gorenjska avtocesta

Po zimski prekinitvi se nadaljuje obnova odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) proti Karavankam (več informacij). Do konca julija 2024 bo promet na razdalji približno 2 km potekal po lani obnovljeni polovici avtoceste dvosmerno po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje zaradi obnove vozišča ter viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4.

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do sredine aprila 2024 sta zaprta odseka med Turniščem in Dolgo vasjo proti Dolgi vasi ter odsek med Dolgo vasjo in Lendavo proti Lendavi. Zaprta sta izvoz v razcepu Dolga vas in odsek hitre ceste H7 proti Madžarski. Vozniki, ki so iz smeri Murske Sobote namenjeni proti Lendavi in bi želeli v razcepu Dolga vas zaviti proti staremu mejnemu prehodu Dolga vas (na H7), vožnjo nadaljujejo po avtocesti A5 do naslednjega izvoza Lendava in se nato prek nadvoza v Lendavi preusmerijo nazaj na avtocesto A5 proti razcepu Dolga vas ter nato po hitri cesti H7 proti staremu mejnemu prehodu Dolga vas. Vozniki, ki so iz smeri starega mejnega prehoda Dolga vas namenjeni proti razcepu Dolga vas in bi želeli zaviti na avtocesto A5 v smeri Lendave, vožnjo nadaljujejo po avtocesti A5 v smeri Murske Sobote proti naslednjemu izvozu Turnišče. Prek nadvoza v Turnišču so preusmerjeni na avtocesto A5 proti razcepu Dolga vas in naprej po avtocesti A5 proti Lendavi.

 

Istrska in obalna hitra cesta

Od petka, 12. aprila 2024 do 19. aprila 2024 bo na hitri cesti H6 med priključkom Semedela in počivališčem Koper jug proti Ljubljani v dolžini približno 200 m zaprt pospeševalno-zaviralni pas zaradi postavitve kažipotne signalizacije. 

 

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Podravska avtocesta

V soboto, 13. aprila 2024 bo med 5. in 12. uro na avtocesti A4 zaprt uvoz priključka Hajdina proti Hrvaški zaradi nujnih vzdrževalnih del.

Od ponedeljka, 15. aprila 2024 do predvidoma 26. aprila 2024 bo na odseku podravske avtoceste A4 med Podlehnikom in Gruškovjem v predoru Log proti Hrvaški promet potekal po enem pasu zaradi izvedbe sanacijskih del.

 

Bivša hitra cesta skozi Maribor

V soboto, 13. aprila 2024, od 5. do 19. ure, bo na regionalni cesti (bivši H2) na priključku Pesnica spremenjen prometni režim zaradi izvedbe ureditve novih cestnih priključkov in podvrtavanja v sklopu gradnje odseka železniške proge Maribor–Šentilj.

 

Koristne informacije

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj