Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 3. maja 2024

26.04.2024

Zaradi prihajajočih praznikov in počitnic pričakujemo močno povečan promet in daljše potovalne čase na različnih odsekih po Sloveniji. Ta konec tedna bodo dela na odseku primorske avtoceste med Uncem in Logatcem proti Ljubljani. Možni so zastoji.

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od sobote, 27. aprila 2024, od 6. ure do nedelje, 28. aprila 2024, do 16. ure, bo promet na odseku avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani v dolžini približno 500 potekal samo po prehitevalnem pasu zaradi nujnega popravila vozišča.

 

Ljubljana z okolico 

Od petka, 26. 4. 2024 do sobote, 27. 4. 2024 promet na razcepu Zadobrova iz smeri Novih Jarš proti priključku Ljubljana vzhod (Zaloška) poteka le po enem pasu zaradi nujnega popravila vozišča.

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). V drugi fazi del, ki bo predvidoma potekala do sredine maja 2024, promet po dveh zoženih pasovih poteka po polovici avtoceste proti Kranju. Hitrost je omejena na 60 km/uro. Zaprta je tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice. Zaprt je priključek Podutik v smeri Brda (Primorske).

 

Gorenjska avtocesta

Po zimski prekinitvi se nadaljuje obnova odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) proti Karavankam (več informacij). Do konca julija 2024 bo promet na razdalji približno 2 km potekal po lani obnovljeni polovici avtoceste dvosmerno po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje zaradi obnove vozišča ter viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4.

 

V ponedeljek, 29. aprila 2024 bodo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Podtaborom in Brezjem v predoru Ljubno v obeh smereh kratkotrajne zapore prehitevalnega in odstavnega pasu zaradi pranja predora.  

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do sredine maja 2024 promet med priključkom Turnišče in razcepom Dolga vas proti Madžarski ter med razcepom Dolga vas in starim mejnim prehodom Dolga vas proti mejnemu prehodu poteka dvosmerno. Zaprt je priključek Dolga vas v smeri razcepa Dolga vas. Vozniki, ki so iz smeri starega mejnega prehoda Dolga vas namenjeni proti razcepu Dolga vas, ne morejo zapustiti hitre ceste H7 v priključku Dolga vas, prav tako se na tem priključku ne morejo vključiti na hitro cesto proti razcepu Dolga vas.

 

Štajerska avtocesta

V ponedeljek, 29. aprila 2024, med 8.30 in 15.00 bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico v obe smeri oviran na odstavnih in voznih pasovih zaradi pripravljalnih del za obnovo voziščne konstrukcije.

V ponedeljek, 29. aprila 2024, med 8.30 in 14.00 bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med Celjem zahod in Žalcem proti Ljubljani potekal le po enem pasu zaradi sanacije števca prometa.

Do predvidoma 30. maja 2024 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentjakobom zaprt odstavni pas in občasno vozni pas zaradi zamenjave kažipotne signalizacije.  

 

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Podravska avtocesta

Od ponedeljka, 15. aprila 2024 do predvidoma 26. aprila 2024 bo na odseku podravske avtoceste A4 med Podlehnikom in Gruškovjem v predoru Log proti Hrvaški promet potekal po enem pasu zaradi izvedbe sanacijskih del.

 

 

Koristne informacije

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj