Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 10. maja 2024

03.05.2024

Po koncu praznikov in počitnic pričakujemo povečan promet iz smeri turističnih krajev proti osrednji Sloveniji in Avstriji. Zaradi praznika v tujini je v četrtek pričakovati močno povečan tranzitni promet, ki se bo združil z dnevnimi prometnimi konicami v naši državi. Na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico se začenja obnova voziščne konstrukcije, ki bo trajala do sredina oktobra.

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico se začenja obnova voziščne konstrukcije, ki bo trajala do sredine oktobra (več informacij). V prvi fazi del, ki bo predvidoma potekala do konca maja 2024, bosta zaprta prehitevalna pasova, promet bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

V sredo, 8. maja 2024, med 23.00 in 23.30 bo na odseku avtoceste A1 med Krtino in Domžalami proti Ljubljani popolna zapora zaradi odstranitve portala. Pred in po vzpostavitvi 30-minutne popolne zapore bo od srede, 8. maja 2024 od 13. ure do četrtka, 9. maja do 6. ure na tem območju delno oviran promet zaradi pripravljalnih in zaključevalnih del. 

Do predvidoma 30. maja 2024 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentjakobom zaprt odstavni pas in občasno vozni pas zaradi zamenjave kažipotne signalizacije.  

Ljubljana z okolico 

V noči s srede na četrtek (8. in 9. maja 2024) med 20. in 5. uro bo popolna zapora odseka avtoceste A2 med razcepom Koseze in priključkom Ljubljana Šentvid proti Kranju zaradi del predoru Šentvid (zaprti bodo tudi: krak razcepa Koseze, ki s severne ljubljanske obvoznice vodi na avtocesto proti Kranju, uvoz na avtocesto proti Kranju s Podutiške ceste ter v tej smeri tudi izvoz na Celovško cesto iz predora Šentvod). Obvoz bo po severni ljubljanski obvoznici in Celovški cesti.

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). V drugi fazi del, ki bo predvidoma potekala do sredine maja 2024, promet po dveh zoženih pasovih poteka po polovici avtoceste proti Kranju. Hitrost je omejena na 60 km/uro. Zaprta je tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice. Zaprt je priključek Podutik v smeri Brda (Primorske).

Dolenjska avtocesta

V noči s četrtka na petek (9. in 10. maja 2024) med 20. in 5. uro bo popolna zapora odseka dolenjske avtoceste A2 med Šmarjem - Sapom in razcepom Malence proti Ljubljani zaradi del v predorih Mali vrh in Debeli hrib. Obvoz bo urejen skozi Škofljico po Dolenjski cesti.

Gorenjska avtocesta

Po zimski prekinitvi se nadaljuje obnova odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) proti Karavankam (več informacij). Do konca julija 2024 bo promet na razdalji približno 2 km potekal po lani obnovljeni polovici avtoceste dvosmerno po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje zaradi obnove vozišča ter viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4.

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do sredine maja 2024 promet med priključkom Turnišče in razcepom Dolga vas proti Madžarski ter med razcepom Dolga vas in starim mejnim prehodom Dolga vas proti mejnemu prehodu poteka dvosmerno. Zaprt je priključek Dolga vas v smeri razcepa Dolga vas. Vozniki, ki so iz smeri starega mejnega prehoda Dolga vas namenjeni proti razcepu Dolga vas, ne morejo zapustiti hitre ceste H7 v priključku Dolga vas, prav tako se na tem priključku ne morejo vključiti na hitro cesto proti razcepu Dolga vas.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Koristne informacije

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj