Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 24. maja 2024

17.05.2024

Zaradi ponedeljkovega praznika, ki je v nekaterih državah dela prost dan, ter začetka binkoštnih počitnic v nekaterih deželah pričakujemo povečan promet.

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico se začenja obnova voziščne konstrukcije, ki bo trajala do sredine oktobra (več inormacij). V prvi fazi del, ki bo predvidoma potekala do konca maja 2024, sta zaprta prehitevalna pasova, promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Do predvidoma 30. maja 2024 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentjakobom zaprt odstavni pas in občasno vozni pas zaradi zamenjave kažipotne signalizacije.  

Ljubljana z okolico 

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih po polovici avtoceste proti Kranju. Hitrost je omejena na 60 km/uro. Zaprta je priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice. Zaprt je tudi izvoz Podutik v smeri Brda (Primorske).

Gorenjska avtocesta

Nadaljuje se obnova odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) (več informacij). Do konca julija 2024 bo promet na razdalji približno 2 km potekal po lani obnovljeni polovici avtoceste dvosmerno po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje zaradi obnove vozišča ter viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4.

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se tudi dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do konca junija 2024 bo promet med priključkoma Turnišče in Lendava potekal po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Prav tako bo promet do konca junija 2024 potekal po polovici hitre ceste H7, po enem pasu v vsako smer vožnje, med razcepom Dolga vas in starim mejnim prehodom Dolga vas. Do konca junija 2024 bo zaprt tudi priključek Dolga vas v smeri Madžarske. Na razcepu Dolga vas pa bosta do konca junija 2024 zaprta krak, ki z avtoceste A5 iz smeri Lendave vodi na H7 proti Dolgi vasi, ter krak, ki s H7 iz smeri Dolge vasi vodi na avtocesto proti Mariboru.

Obalna hitra cesta

Do 22. maja 2024 bo na obalni hitri cesti H5 med Škofijami in Serminom proti Italiji zaprt bencinski servis na počivališču Škofije vzhod zaradi prenove.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

  • spletna stran promet.si,
  • operater na 1970 (klic ni brezplačen) ali odzivnik na 080 22 44,
  • mobilna aplikacija Promet+,
  • družbena omrežja (@promet_si, @dars_si in www.facebook.com/vozimo.pametno),
  • prometni koledar,
  • prometne informacije radijskih postaj.

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj