Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 21. junija 2024

14.06.2024

Ta konec tedna bo na severni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana Bežigrad in Ljubljana sever (Celovška cesta) v obe smeri promet potekal samo po prehitevalnem pasu zaradi elektroenergetskih del. Zaprt bo tudi priključek Šiška (Litostroj). Do sobote zvečer bo na dolenjski avtocesti med priključkoma Grosuplje vzhod in Šmarje - Sap proti Ljubljani promet potekal le po voznem pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del na prehitevalnem pasu. Na štajerski avtocesti sta zaradi obnovitvenih del med Framom in Slovensko Bistrico zaprti mali počivališči Polskava v obe smeri.  

 

 

Predvidena dela in zapore 

Gorenjska avtocesta

V ponedeljek, 17. junija 2024 in četrtek, 20. junija 2024, med 6. in 12. uro bo na gorenjski avtocesti A2 med Radovljico in Lescami proti Jesenicam zaprt vozni pas zaradi nakladanja izrednega prevoza.

V ponedeljek, 17. junija 2024, med 8. in 12. uro bo na gorenjski avtocesti A2 izvoz Lesce iz smeri Ljubljane zaprt zaradi košnje. Obvoz bo prek priključka Radovljica.

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) poteka obnova viaduktov in vozišča (več informacij). Promet je urejen po polovici avtoceste po enem pasu v vsako smer.

 

Ljubljana z okolico 

V soboto, 15. junija 2024 in nedeljo, 16. junija 2024, med 6. in 18. uro bo na severni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana Bežigrad in Ljubljana sever (Celovška cesta) v obe smeri promet potekal samo po prehitevalnem pasu zaradi elektroenergetskih del. Zaprt bo tudi priključek Šiška (Litostroj).   

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Do zaključka glavnih obnovitvenih del, predvidoma do začetka poletnih počitnic, bo zaprta tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice.

 

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). V drugi fazi del je promet preusmerjen na polovico avtoceste proti Ljubljani, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V času obnove sta zaprti tudi mali počivališči Polskava v obe smeri zaradi prometne varnosti.

 

Dolenjska avtocesta

Od petka, 14. junija 2024, od 8.30 do sobote, 15. junija 2024, do 21.00 bo na dolenjski avtocesti A2 med priključkoma Grosuplje vzhod in Šmarje - Sap proti Ljubljani promet v dolžini približno 500 m potekal le po voznem pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del na prehitevalnem pasu.

Od ponedeljka, 10. junija 2024 do sredine novembra 2024 je na dolenjski avtocesti A2 med Malencami in Šmarjem - Sapom proti Novemu mestu v dolžini 1 km zaprt odstavni pas zaradi sanacije vkopne brežine Cerovec–Lisičje.

 

Podravska avtocesta

Od četrtka, 13. junija 2024 do srede, 19. junija 2024 je na avtocesti A4 med Slivnico in Gruškovjem v predoru Log proti Gruškovju zaprt prehitevalni pas zaradi sanacijskih del.

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do konca junija 2024 bo promet med priključkoma Turnišče in Lendava potekal po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Prav tako bo promet do konca junija 2024 potekal po polovici hitre ceste H7, po enem pasu v vsako smer vožnje, med razcepom Dolga vas in starim mejnim prehodom Dolga vas. Do konca junija 2024 bo zaprt tudi priključek Dolga vas v smeri Madžarske. Na razcepu Dolga vas pa bosta do konca junija 2024 zaprta kraka, ki z avtoceste A5 iz smeri Lendave vodi na H7 proti Dolgi vasi, ter krak, ki s H7 iz smeri Dolge vasi vodi na avtocesto proti Mariboru.

 

Obalna hitra cesta

Predvidoma do konca junija letos bo promet na hitri cesti H5 oviran na priključku Koper center (Slavček) zaradi preureditve krožišča in uvoznega kraka na hitro cesto proti Ljubljani.

Od 3. junija do 30. septembra 2024 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Koristne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 Srečno in varno na poti!

 

Nazaj