Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 5. julija 2024

28.06.2024

Zaradi počitnic pričakujemo povečan promet na cestah proti turističnim središčem in Hrvaški ter obratno. V noči na nedeljo, 30. junija 2024 bo med 22. in 10. uro popolna zapora gorenjske avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami proti Kranju zaradi zaključnih del. V soboto, 29. junija 2024 in nedeljo, 30. junija 2024 dopoldne bo na primorski avtocesti zaprt priključek Brezovica proti Ljubljani.

 

 

Predvidena dela in zapore 

Ljubljana z okolico 

V noči s sobote, 29. junija 2024 na nedeljo, 30. junija 2024, med 22. in 10. uro bo na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami proti Kranju popolna zapora zaradi preplastitve v območju križnega prehoda do predora Šentvid in ostalih zaključnih del. V nedeljo, 30. junija 2024 bo po 10. uri zaprt odstavni pas, po 21. uri pa prehitevalni pas.

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami bo predvidoma do 30. junija 2024 zaprta priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice.

Predvidoma do konca julija bodo na ljubljanski obvoznici H3 med Celovško cesto in Kosezami skrajšani zaviralni in pospeševalni pasovi zaradi postavitve pol(portalov) v sklopu obnove avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami, priključkov Podutik in razcepa Koseze.

 

Primorska avtocesta

Od sobote, 29. junija 2024, od 6. ure do nedelje, 30. junija 2024, do 12. ure bosta na primorski avtocesti na priključku Brezovica zaprta izvoz z avtoceste iz smeri Vrhnike ter uvoz na avtocesto proti Ljubljani zaradi nujnega popravila poškodovanega vgradnega elementa (dilatacije) na nadvozu Brezovica.

V četrtek, 27. junija 2024, med 17. in 22. uro bosta za približno 1,5 ure na odseku primorske avtoceste A1 na območju priključka Kozina zaprta izvoz iz smeri Ljubljane in uvoz proti Kopru zaradi obnovitve zank štetja prometa.

 

Gorenjska avtocesta

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) poteka obnova viaduktov in vozišča (več informacij). Promet je urejen po polovici avtoceste po enem pasu v vsako smer.

 

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). V drugi fazi del je promet preusmerjen na polovico avtoceste proti Ljubljani, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V času obnove sta zaprti tudi mali počivališči Polskava v obe smeri zaradi prometne varnosti.

V nedeljo, 30. junija 2024 bosta med 2.30 in 21.00 na avtocesti A1 na območju priključka Slovenska Bistrica jug proti Ljubljani zaprta izvoz iz smeri Maribora in vozni pas mimo priključka.  

 

Dolenjska avtocesta

Do sredine novembra 2024 bo na dolenjski avtocesti A2 med Malencami in Šmarjem - Sapom proti Novemu mestu v dolžini 1 km zaprt odstavni pas zaradi sanacije vkopne brežine Cerovec–Lisičje.

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do konca julija 2024 bosta med priključkoma Turnišče in Lendava zaprta prehitevalna pasova, promet bo po obeh polovicah avtoceste potekal samo po voznih pasovih. Na hitri cesti H7 pa bo promet med razcepom Dolga vas in starim mejnim prehodom Dolga vas do konca julija 2024 potekal samo po polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma do sredine septembra 2024.

 

Obalna hitra cesta

Predvidoma do konca junija letos bo promet na hitri cesti H5 oviran na priključku Koper center (Slavček) zaradi preureditve krožišča in uvoznega kraka na hitro cesto proti Ljubljani.

Od 3. junija do 30. septembra 2024 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

 

Koristne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 Srečno in varno na poti!

 

Nazaj