Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 12. julija 2024

05.07.2024

V večini avstrijskih in nekaterih nemških zveznih deželah se pričenjajo počitnice, zato bo promet na cestah proti turističnim središčem in Hrvaški še gostejši. V noči na nedeljo, 7. julija 2024, bo med 21. in predvidoma 13. uro zaprta gorenjska avtocesta A2 med Šentvidom in Kosezami proti Kopru zaradi zaključnih del, zato pričakujemo tudi daljše zastoje.

 

Predvidena dela in zapore 

Ljubljana z okolico 

V noči s sobote, 6. julija 2024, na nedeljo, 7. julija 2024, med 21. in predvidoma 13. uro bo na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami proti Kopru popolna zapora zaradi preplastitve v območju križnega prehoda do predora Šentvid in ostalih zaključnih del. V nedeljo, 7. julija 2024, bo čez dan še zaprt odstavni pas, po 21. uri pa prehitevalni pas.

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami bo do vključno 7. julija 2024, zaprta priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice.

Predvidoma do konca julija bodo na ljubljanski obvoznici H3 med Celovško cesto in Kosezami skrajšani zaviralni in pospeševalni pasovi zaradi postavitve pol(portalov) v sklopu obnove avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami, priključkov Podutik in razcepa Koseze.

Na odseku avtoceste A1 bodo med priključkoma Ljubljana Rudnik in Ljubljana center v soboto, 6. julija 2024, stekla pripravljalna dela za obnovo dotrajanega nadvoza nad južno ljubljansko obvoznico na Ižanski cesti. Najprej bosta predvidoma teden dni zaprta prehitevalna pasova v obe smeri, promet bo potekal po dveh zoženih pasovih. Nato bo ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Naročnik del obnove nadvoza, ki bo potekala predvidoma do sredine novembra 2024, je Mestna občina Ljubljana.

 

Gorenjska avtocesta

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) poteka obnova viaduktov in vozišča (več informacij). Promet je urejen po polovici avtoceste po enem pasu v vsako smer.

 

Štajerska avtocesta

V soboto, 6. julija 2024, bosta med 2.30 in 22.00 na avtocesti A1 na območju priključka Slovenska Bistrica jug v obe smeri zaprta uvoza na avtocesto zaradi nujnih vzdrževalnih del.  

V soboto, 6. julija 2024, med 8. in 22. uro bo na avtocesti A1 med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi nujnih vzdrževalnih del.

V nedeljo, 7. julija 2024, med 5. do 20. uro bo na avtocesti A1 med Celjem in Žalcem proti Ljubljani promet potekal po enem pasu.

Na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). V drugi fazi del je promet preusmerjen na polovico avtoceste proti Ljubljani, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V času obnove sta zaprti tudi mali počivališči Polskava v obe smeri zaradi prometne varnosti.

 

Dolenjska avtocesta

Od ponedeljka, 8. julija 2024, do predvidoma 15. julija 2024 bo promet na odseku dolenjske avtoceste A2 Krška vas–Obrežje proti Ljubljani na območju viadukta Čatež potekal samo po enem pasu zaradi nujnega popravila dilatacij.   

Do sredine novembra 2024 bo na dolenjski avtocesti A2 med Malencami in Šmarjem - Sapom proti Novemu mestu v dolžini 1 km zaprt odstavni pas zaradi sanacije vkopne brežine Cerovec–Lisičje.

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do konca julija 2024 bosta med priključkoma Turnišče in Lendava zaprta prehitevalna pasova, promet bo po obeh polovicah avtoceste potekal samo po voznih pasovih. Na hitri cesti H7 pa bo promet med razcepom Dolga vas in starim mejnim prehodom Dolga vas do konca julija 2024 potekal samo po polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma do sredine septembra 2024.

 

Obalna hitra cesta

V soboto, 6. julija 2024, med 7. in 10. uro bo na hitri cesti H5 na območju priključka Škofije zaprt uvoz proti Italiji zaradi košnje.

V nedeljo, 7. julija 2024, v dopoldanskem času bo na hitri cesti H6 na območju priključka Izola kratkotrajno zaprt uvoz proti Kopru zaradi košnje.

Od 3. junija do 30. septembra 2024 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj