Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 18. marca

10.03.2016

V petek popoldne ter v soboto in nedeljo dopoldne je pričakovati nekoliko povečan promet predvsem iz večjih mest proti turističnim krajem, v nedeljo popoldne pa v obratni smeri. V ponedeljek in torek, 14. in 15. marca, je praznik na Madžarskem, zato od torka popoldne do srede pričakujemo povečano število tovornih vozil pred prehodi z Madžarsko ter na avtocestnih počivališčih.

Zaradi prireditev v Planici prihodnji konec tedna, med 17. in 20. marcem, že sedaj opozarjamo na povečan promet na tem območju.PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

Odsek Črni Kal–Srmin bo proti Kopru zaprt v noči na torek (14./15. marec) ter v noči na četrtek (16./17. marec). Promet iz smeri Ljubljane proti Kopru bo med popolno zaporo sedemkilometrskega odseka, ki bo trajala od 20. do 5. ure zjutraj, voden prek avtocestnega priključka Črni Kal na vzporedno regionalno cesto Črni Kal–priključek Srmin (Koper). Zapora je potrebna zaradi večje sanacije prezračevalnega sistema v predoru Dekani, ki bo opravljena v času najmanjšega prometa.

PREDOR KARAVANKE

Zaradi vzdrževalnih del bo promet skozi predor potekal izmenično enosmerno, v intervalih s čakanjem pred predorom približno 30 minut: v petek, 11. marca, med 7. in 15. uro, od ponedeljka, 14. marca, do četrtka, 17. marca, med 7. in 16. uro ter v petek, 18. marca, med 7. in 15. uro.

POSEBNOSTI

V soboto in nedeljo, 12. in 13. marca, je na štajerski avtocesti med Vranskim in Žalcem predvideno sferično snemanje in lasersko skeniranje avtoceste. Snemanje vozišč se bo izvajalo pod pomično zaporo. Vozila se pomikajo za vzdrževalnimi vozili, ki varujejo snemalno vozilo, s hitrostjo približno 50 km/h. V primeru zastoja se snemalna skupina vozil umakne in po sprostitvi prometa nadaljuje s snemanjem.

NAPOTKI

V primeru megle je potrebno zmanjšati hitrost in povečati varnostno razdaljo.

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:
- Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC): tel. 1970;
- avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
- spletna stran: www.promet.si, prilagojena tudi za pametne telefone;
- Twiter @DARS_si;
- Facebook Vozimo pametno: https://www.facebook.com/Vozimo.pametno;
- mobilna aplikacija DarsPromet (DarsTraffic).

Predlagamo tudi spremljanje prometnih informacij prek posameznih radijskih postaj ter dosledno upoštevanje spremenljive prometno-informativne signalizacije.

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj