Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 11. marca

03.03.2016

 

Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa, iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo v obratni smeri. Med 4. in 6. marcem je zaradi športne prireditve več prometa pričakovati tudi na cesti med Jesenicami in Kranjsko Goro ter v Podkorenu in okolici.

 

 

 


PREDOR KARAVANKE

Zaradi vzdrževalnih del (čiščenja kanalov) bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno, v intervalih s čakanjem pred predorom približno 30 minut, in sicer od ponedeljka, 7. marca, do četrtka, 10. marca, med 7. in 16. uro ter v petek, 11. marca, med 7. in 15. uro. V tem času bodo omogočeni prevozi (tovornih) vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.


POSEBNOSTI

Ob ugodnih vremenskih razmerah bo potekalo sferično snemanje in lasersko skeniranje avtocest. Snemanje vozišč se izvaja pod pomično zaporo. Vozila se pomikajo za vzdrževalnimi vozili, ki varujejo snemalno vozilo, s hitrostjo približno 50 km/h. V primeru zastoja se snemalna skupina vozil umakne in po sprostitvi prometa nadaljuje s snemanjem. V marcu je snemanje načrtovano na primorski avtocesti med Brezovico in Senožečami ter med Razdrtim in Vrtojbo.


NAPOTKI

Skupaj lahko zmanjšamo število prometnih nesreč, z upoštevanjem prometnih predpisov, sprotnim spremljanjem prometa ter vremenskih razmer.

Preden se odpravite na pot, lahko preverite razmere na cestah:
- Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC): tel. 1970;
- avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
- spletna stran: www.promet.si, prilagojena tudi za pametne telefone;
- Twiterja @DARS_si;
- Facebooka Vozimo pametno https://www.facebook.com/Vozimo.pametno;
- mobilne aplikacije DarsPromet (DarsTraffic).

Predlagamo tudi spremljanje prometnih informacij prek posameznih radijskih postaj.

Na omejitve hitrosti, izločanja tovornih vozil, opozorila na nevarnost megle in spremenjene vozne pogoje ter druge dogodke nas opozarja tudi spremenljiva prometno-informativna signalizacije, med drugim elektronski portali nad avtocesto, ki prikazujejo opozorila in napotke voznikom. Voznike pozivamo, da signalizacijo upoštevajo.

Srečno in previdno vožnjo!

 

Nazaj